Cattleya walkeriana
Re: Cattleya walkeriana
teda padla mi čelist
, pořídila jsem si v létě svojí první. Mám ji vyvázanou, krásně se chytla na podložku a teď už jen čekat, jestli mi holka jednou vykvete. Pokud se jí u mě bude líbit, tak si musím pořídit další, jsou prostě luxusní 
Ty walkeriany jsou krásné.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Radku, gratuluji, vím, že je to tvůj oblíbený druh, tak ať dál dělá velkou radost.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Radek: ty walkeriany kvetou vždy na těch krátkých bezlistých pahlízkách, nebo i na normálních pahlízách?
Karlos: C. walkeriana coerulea a Allesandro kvetou na bezlistých výhonech a semialba Kenny s listem. Bude to nejspíš u každé jinak. C. nobilior kvete také na výhonu s listem.Karlos píše:Radek: ty walkeriany kvetou vždy na těch krátkých bezlistých pahlízkách, nebo i na normálních pahlízách?
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Radzak: Jo díky. Ještě by mě zajímalo jak je to s jejich růstem. Kolik pahlíz vytváří ročně a kolikrát kvetou do roka? Střídá se tvorba květního výhonu s novou pahlízou, nebo udělá i více nekvetoucích pahlíz s listem za sebou? Uvažuju o koupi, podle mě jedna z nejhezčích katlejí. Fotky z přírody mě skoro vždy dostanou.
Mám ještě několik menších rostlin, ale zatím mi kvetly jen tyhle tři. Všechny vytváří pouze jeden olistěný výhon ročně. Bezlistý květní výhon pak začíná růst v krátké době po ukončení předchozího růstu. Po odkvětu (1x ročně) mají rostliny až do jara poměrně dost dlouhé období klidu.Karlos píše:Radzak: Jo díky. Ještě by mě zajímalo jak je to s jejich růstem. Kolik pahlíz vytváří ročně a kolikrát kvetou do roka? Střídá se tvorba květního výhonu s novou pahlízou, nebo udělá i více nekvetoucích pahlíz s listem za sebou? Uvažuju o koupi, podle mě jedna z nejhezčích katlejí. Fotky z přírody mě skoro vždy dostanou.
Pro dobré nakvétání tohoto druhu je zásadní dostatečné osvětlení během celého roku a dlouhá a suchá doba odpočinku během zimy. Rostliny pěstované v květináči při nadměrné zálivce rády přicházejí o kořeny. Mně se lépe osvědčilo jejich vyvazování na kůru.
Tady už známá Cattleya walkeriana semialba "Kenny" Stále ji držím v květináči ale zas půjde navázat. Zdaleka tak neroste jak navázaná . Ale všiml jsem si, že v květináči má mírně lepší tvar i přes prosincovou tmu. Navázané kytky u mne dřív trpěly suchem, proto květináč. V létě zprovozněné mlžení tuto nevýhodu odstranilo.
Je moc pěkná a koukám že květy jsou dva
virens, mám s navázanými také dobré zkušenosti a čím víc světla, tím lépe. Kenny mi ale letos nepokvete