No je to ale zvláštní mrška .Přesně -na tuto kapradinu je vázán endemický druh Cymbidiella rhodochila (prý endemismus je na Madagaskaru na vysoké úrovni.)Když tedy ti mravenci lezou na Platycerium madagascariense bude to mít něco společného s kyselinou mravenčí? Každopádně zajímavá symbioza.Paphio píše: To sháním taky, mám Cymbidiella rhodochila, která s ním roste v symbioze. Zatím jsem k ní zasadil bifurcatum. Co jsem slyšel. tak madagascariense se špatně vysévá.
Platycerium
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Platycerium
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
NJN líná huba holý neštěstí -proto nic nemámVěra píše:Když jsme byli na výstavě v botanické v Troji,tak jsem se zmínila místním pěstitelům a mám dvě, jsou v drobnější kůře....
Cymbidiellu už sháním přes rok, chtěla bych jí zkusit, měl by jste Paphio na oddělení ??HAKI píše:No je to ale zvláštní mrška .Přesně -na tuto kapradinu je vázán endemický druh Cymbidiella rhodochila (prý endemismus je na Madagaskaru na vysoké úrovni.)Když tedy ti mravenci lezou na Platycerium madagascariense bude to mít něco společného s kyselinou mravenčí? Každopádně zajímavá symbioza.Paphio píše: To sháním taky, mám Cymbidiella rhodochila, která s ním roste v symbioze. Zatím jsem k ní zasadil bifurcatum. Co jsem slyšel. tak madagascariense se špatně vysévá.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Neměl, ale občas ji mívá Ludo. Větší rostliny jsou ovšem drahé, kolem 1000.
Mají ji na www.pokojovky.cz. Objednávala jsem od nich už 2x a maximální spokojenost.lm26 píše:Cymbidiellu už sháním přes rok, chtěla bych jí zkusit, měl by jste Paphio na oddělení ??HAKI píše:No je to ale zvláštní mrška .Přesně -na tuto kapradinu je vázán endemický druh Cymbidiella rhodochila (prý endemismus je na Madagaskaru na vysoké úrovni.)Když tedy ti mravenci lezou na Platycerium madagascariense bude to mít něco společného s kyselinou mravenčí? Každopádně zajímavá symbioza.Paphio píše: To sháním taky, mám Cymbidiella rhodochila, která s ním roste v symbioze. Zatím jsem k ní zasadil bifurcatum. Co jsem slyšel. tak madagascariense se špatně vysévá.
Tak aspoň,že mi jdou tyhle Platyceria
Věra
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No panečku -pěkný .Jen se zeptám už jsi Platycerium dělila nebo jsi měla dvě rostliny.Věra píše:Tak aspoň,že mi jdou tyhle Platyceria
Věra
Hanko, nedělila a ni se o to nebudu asi pokoušet, uvidím,jinak ji tam přirůstá 3 rostlina....Věra
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
COPAK to je za Platycerium -to nahoře.Jinak po kravinci roste docela zdařile to souhlasím.zahradnik píše:Takhle to po těch kravincích roste
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
To bylo moje Platycerium grande nebo Platycerium superbum. Přesně nevím. Už šustí někde tam nahoře v těch zelených pralesích bez hranic. Ale bylo už plodné a listy měly skoro metr na dýlku.