mini phalenopsis
Mini phalaenopsis
Ahojte, prosím o maličkú radičku. Kúpila som si mini phalaenopsis, ktorý je zasadený v bielomachu. Všetky phaly pestujem v coco chipsoch. Môžem aj mini phalík presadiť do drobučkých coco?
Re: Mini phalaenopsis
Orchideje rostou každému pěstiteli v jiném substrátu. Každý pěstitel si najde to své "nej" a snaží se pak pěstovat většinu svých rostlin, když né v identickém, tak alespoň ve velice podobném substrátu. Má to mnoho aspektů ale mezi nejdůležitější patří to, že se lépe daří kontrolovat vlhkost a zasolenost. K Vašemu dotazu si tedy troufnu odpovědět, ano můžete, pokud dodržíte zásadu s drenáží(nalámaný polystyren na dno květináče). Ona orchidej se uchytí na různých druzích substrátu, a pokud tam bude mít vyhovující podmínky k vegetaci, tak je jí skoro jedno na čem zrovna roste. 
Ať se daří.
mini phalenopsis
Dobrý den, dneska jsem dostala mini phalenopsis hybrid a je zasazený v malinkatém květináčku a jen v rašeliníku. Žádná kůra...Nemám ho přesadit?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: mini phalenopsis
já bych přesazovala 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma čtyři, každý jiný, tři byly tenhle kup v rašeliníku, všechny šly okamžitě do jemné kůrové směsi, neopadaly, daří se jim dobře. Ty malé květníčky jsou strašně těsné, takže by asi brzo zahnívaly.
-
vedana
- Kontaktovat uživatele:
Mám jich poměrně hodně, víc než deset a všechny jsem přesazovala rovnou z rašeliny do jemného substrátu a malého květináče.Ty, které jsem koupila loni všechny až na jeden krásně kvetou a vytvořily nový květní svol, ty staré jim uschly.Pouze jeden obrazil na konci dvěma novými poupátky a zůstal zelený. Z oček na stvolu se nedaří vytvořit boční větvičky. Proti velkým hybridním phalaenopsisům nemají moc rády sluníčko.
Určitě bych ho přesadila. Jinak, můžu se zeptat, co s těmito mrňousi děláte? Já dostala předloni jeden fialový a dnes je to potvora s téměř 20cm listy a pomalu prchá z 12 květináče
. Tak nevím, jestli jsem někde neudělala chybu.. 
-
vedana
- Kontaktovat uživatele:
Já je mám Pavlo teprve od loňska, takže jim stačil narůst pouze jeden, maximálně dva listy. V podstatě jsou pořád stejně mrňavé, jakmile jim naroste druhý list, zežloutne a odpadne ten nejstarší dole. Možná, že nemáš miniphalaenopsis, ale midi. Je to přece jenom trochu větší rostlina a květy má tak cca o polovičku větší, než běžné maličké mini. Mám taky pár takových a měly i označení Phal.midi. Květy mini mají maximálně 3-4cm a u těch midi je to už od 5cm , i když rostlina je menší.
-
Moncidalka84
Dobrý večer...nikde nemohu sehnat mini Phalaenopsis.Moc se líbí.Chtěla jsem se jen zeptat,jestli byste neměli něco na prodej.Nebo nevěděli,kde bych ho mohla koupit.Děkuji
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, kde bydlíš ani jaký konkrétní druh sháníš, ale miniphalenopsisi hybridy mívají obyčejná květinářství obvykle kolem 180-240 kč. U nás jsem je viděla dokonce za 99kč.Moncidalka84 píše:Dobrý večer...nikde nemohu sehnat mini Phalaenopsis.Moc se líbí.Chtěla jsem se jen zeptat,jestli byste neměli něco na prodej.Nebo nevěděli,kde bych ho mohla koupit.Děkuji