Cyrtochilum xanthodon
Cyrtochilum xanthodon
Kytka prozatím s nejdelším čekáním na rozvinutí. Stvol začal vylézat počátkem června, rostl a rostl až dorostl do dvou metrů, pak se začal pozvolna rozvětvovat, takže vznikla řídce rozvětvená lata s cca asi 100 květy. Dnes se zcela rozvinul první. Blbě se fotí, protože v přeplněném skleníku manipulovat s kytkou s dvoumetrovým stvolem, který má v průměru cca 4mm není sranda a pod policemi to prostě bez úrazu neprotáhnu, tak alespoň takto.
Re: Cyrtochilum xanthodon
Je škoda, že ho neuvidíme celé, ale než aby se polámalo, raději to oželím.
Kvítek je to nádherný,ale bohužel do bytu by to bylo dosti neskladné.Stačí mi délka stvolu Psychopsis p x s
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Je nádherná úplně mě vyrazila dech-a to si nedělám srandu.I ta fotka se mě líbí.Pěkná-pěkná
To je moc zajímavá rostlina. Cyrtochila zase nejsou tak často k vidění. Míro, díky za typ 
Počkám až rozkvete celé a pak se pokusím něco udělat. Třeba to vypreparuji abych to mohl nafotit komplet.
Uvažuji o macranthu. Nemáte s ním zkušenosti?Míra píše:Počkám až rozkvete celé a pak se pokusím něco udělat. Třeba to vypreparuji abych to mohl nafotit komplet.
Ano mám. Získal jsem malý oddělek a mám ho druhým rokem. Chce chladno, přes léto venku, hrubší substrát. Teď má 13.5°C přes noc. Více světla. Roste dobře a doufám že i pokvete. Je to květem největší druh Cyrtochil. Už se na květ těším.radzak píše:Uvažuji o macranthu. Nemáte s ním zkušenosti?Míra píše:Počkám až rozkvete celé a pak se pokusím něco udělat. Třeba to vypreparuji abych to mohl nafotit komplet.
Právě proto se mi líbí. Díky za odpověďMíra píše:Ano mám. Získal jsem malý oddělek a mám ho druhým rokem. Chce chladno, přes léto venku, hrubší substrát. Teď má 13.5°C přes noc. Více světla. Roste dobře a doufám že i pokvete. Je to květem největší druh Cyrtochil. Už se na květ těším.radzak píše:Uvažuji o macranthu. Nemáte s ním zkušenosti?Míra píše:Počkám až rozkvete celé a pak se pokusím něco udělat. Třeba to vypreparuji abych to mohl nafotit komplet.