100 + 1
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: 100 + 1
Je to ta druhá fotka -web.paph.Leeanum.jpg ukážu svoje poupata(bacha není to vše) a můj brloh
je teda fakt že se kloní ke světlu-tyhle nepřisvětluju.Když jsem měla ještě(zelenolistý velkokvětý) doma na jižním okně v zimě a v létě venku není přisvětlování ani třeba.Indukcí je pokles teplot.Zase fakt že mě i v zimě rostli.No nejsou nic moc protože jsem je trochu drsněji rozdělila .Ve snaze mít zálohu.
Jestli jde o tu ranní fotku,tak ta je focená na stole,a natočená tak,aby bylo vidět,že jde o identickou kytku s tou únorovou.
Jinak-je to jednoduchý hybrid na pěstování,dva měsíce byl venku.Ale je první...
Ovšem- není to žádný louda,od rána zase o kus povyskočil...

Jinak-je to jednoduchý hybrid na pěstování,dva měsíce byl venku.Ale je první...
Ovšem- není to žádný louda,od rána zase o kus povyskočil...
Těším se na květ,ta rostlina je ukázková
"marťan píše:Ať to pročítám křížem krážem,o prodojeném substrátu píšete jenom vy...![]()
![]()
A že jste slevil z několika desítek let na let pět-no,toho si budu muset považovat...![]()
O paphiopedilech jste sám prohlásil,že vám moc nejdou,tak já dám raději na pěstitele typu Paphia-když dovolíte...
P.S...neustále a pořád dokola zdůrazňuji,že se nejedná o mé vlastní zkušenosti.Připadá mi až neuvěřitelné,že to někdo pořád dokola neustále ignoruje...
Slevil, protože je to nejzažší mez, kdy ty zkušenosti budou již Vaše. Já se také necpu do Paphiopedil ale uvádíte další, z kterými mám velice bohaté zkušenosti a vlastní. Prozatím tady dáváte rady ale vyčtené ne svoje a to samé je o substrátech a je jedno, že uvádíte, že jste je četl. Pokud byste ty rostliny dělal alespoň těch pět let dá se něco povídat o nějakých zkušenostech. Vesměs každý ví, že téměř dva roky jsou rostliny úspěchem toho, od koho je máte včetně květů a teprve potom můžete hovořit o svých úspěších. Od začátku tady tvrdím a nejen na tomto vlákně, že si musí každý najít ten svůj substrát na svoje prostředí. Leč mnoho zkušeností s mokrem mám nejen já. Navíc znám lidi, kteří jsou PÁNI PAFÍKÁŔI a byť je nedělám, tak díky nim o nich dost vím. Kdybych chtěl, tak mi dělat problémy nebudou, protože jich pár mám a jdou docela dobře ale prostě se mi nelíbí a nejsou moje krevní skupina jako například Restrepie a další mrňky což ale neznamená, že o nich nic nevím. Když sem něco dávám, tak vím, o čem píšu z vlastní zkušenosti a ne z knížek a v tom je mezi námi veliký rozdíl. Nikdo na Vás neútočí ale přečtěte si svoje mnohé reakce na p.Hegera, Karlose, tommyho a pod a zamyslete se. Souhlasím, že každý jdeme svou cestou ale nikdo tady neprotěžuje jen a jen svou metodu a k tomu ještě vyčtenou. Také jsem viděl soukromou překrásnou sbírku orchidejí z Ameriky, kdy člověk padá na prdel ale bylo to z Floridy a ten človíček to měl na záhonech a volně vyvázané a narostlé na stromech. Jeho rady pěstování se ale tudíž podstatně liší od našich podmínek. Také jsem viděl zkušené pěstitele, kteří si kupovali nové a nové rostliny stejného druhu aby zastřeli. že jim prostě některé nejdou, viděl jsem už dost věcí a dobrý pěstitel se netají ani se svými neúspěchy. Jak jsem již psal, toto vlákno není a nebylo o tom, že by Vás někdo lámal nebo k něčemu nutil. Byly zde vyřčeny jen názory a upozornění na různá úskalí, které nese Váš způsob. Nicméně stále platí, že až to budou Vaše zkušenosti a rostliny budou prosperovat tak budu první, který před Vámi smekne a věřte, že to udělám, i pokud Vám to nevyjde ale budete schopen to přiznat. V každém případě Vám ty úspěchy přeji, protože tyto kytky jsou nádherné.
Já jsem na začátku svého pěstování dal výhradně na informace získané tady na fóru.
Na základě toho jsem zasadil své kytky (phragmipedia) podle návodu jednoho místního,opravdu zkušeného pěstitele.
A po půl roce jsem jich musel 20 přesadit,protože jsem si zjistil,že je to špatně,květy nedokvétaly,nebo byly deformované.
Byla to jen a jen moje chyba,měl jsem se snažit získat více informací už od začátku, a nespoléhat se na jeden zdroj,byť velmi zkušený.
Od té doby jsem velmi opatrný na to,co se kde říká a píše,a snažím se získat informace nejen tady,ale i od uznávaných světových kapacit.
A co se týče té slušnosti-na sarkasmus jsem použil zase sarkasmus,na slušnost slušnost.
Je zábavné poslouchat rady o slušnosti od člověka,který dokáže veřejně pozurážet svou kolegyni pěstitelku kvůli oddělku kytky.
To zase mně hlava nebere,a s někým takovým já diskutovat nemohu...
Na základě toho jsem zasadil své kytky (phragmipedia) podle návodu jednoho místního,opravdu zkušeného pěstitele.
A po půl roce jsem jich musel 20 přesadit,protože jsem si zjistil,že je to špatně,květy nedokvétaly,nebo byly deformované.
Byla to jen a jen moje chyba,měl jsem se snažit získat více informací už od začátku, a nespoléhat se na jeden zdroj,byť velmi zkušený.
Od té doby jsem velmi opatrný na to,co se kde říká a píše,a snažím se získat informace nejen tady,ale i od uznávaných světových kapacit.
A co se týče té slušnosti-na sarkasmus jsem použil zase sarkasmus,na slušnost slušnost.
Je zábavné poslouchat rady o slušnosti od člověka,který dokáže veřejně pozurážet svou kolegyni pěstitelku kvůli oddělku kytky.
To zase mně hlava nebere,a s někým takovým já diskutovat nemohu...
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, kamarádi,
dlouho jsem tuto diskuzi pozoroval jen z povzdálí a nezasahoval do ní, byť mě několikrát svrběla ruka. Nyní už ale nečinně přihlížet nemůžu
. Navrhuji okamžitě a bezodkladně složit zbraně a dál se k tématu (vlastně mimo téma) už nevyjadřovat! Vaše poslední příspěvky již neobsahují nic, co by se vázalo k problematice pěstování orchidejí, ale pouze rozebírají kdo, co, komu, kdy a jak řekl, co jinému nebylo po chuti. Zdržte se prosím pro příště jakéhokoliv hodnocení dalších členů fóra. Nikdy z toho nic dobrého nevzešlo a nepočítám, že by se v tomto ohledu do budoucna něco změnilo.
Děkuji a přeji hezký den
Pavel
dlouho jsem tuto diskuzi pozoroval jen z povzdálí a nezasahoval do ní, byť mě několikrát svrběla ruka. Nyní už ale nečinně přihlížet nemůžu
Děkuji a přeji hezký den
Pavel
Pavle nebojte, reakce nemá cenu. Přesně jak to udělal tommy. Nemá cenu reagovat na to, kde se kladem stanou převrácené hodnoty.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Pavel: Já čekal napomenutí už dlouho!:-) Vlastně už ve vláknu o bulbofylech.