Gastrochilus japonicus
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Gastrochilus japonicus
To je přesně ono, takže obývák je plný kamuflujících hybridních phalenopsů, které dělají zeď a do zbytku mi nikdo nekecá 
Plně s Evou a ostatními souhlasím....

- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Tak mi taky rozkvetl japonicus. Mám ho z Orchid more, přišel s poupaty. jen se mi zdá nějakej přisušenej, asi bude chtít víc mechu.
Tyhle kytky nechtějí moc vlhka. Mech bych nepřidával, spíše častěji rosit. Taky bych ho otočil srdíčkem dolů. Je to přirozenější a nebude do rostliny zatékat.kajmii píše:Tak mi taky rozkvetl japonicus. Mám ho z Orchid more, přišel s poupaty. jen se mi zdá nějakej přisušenej, asi bude chtít víc mechu.
Kajmi, jen chválím,do vitríny jako dělany a s otočením souhlasím,mám tak i některé bot.phalaeonopsiskajmii píše:Tak mi taky rozkvetl japonicus. Mám ho z Orchid more, přišel s poupaty. jen se mi zdá nějakej přisušenej, asi bude chtít víc mechu.
Věra
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Pardon, psala jsem příspěvek z mobilu a chtěla ho upravit a on mi zmizel
Chtěla jsem se zeptat, zda mám otočit i earides japonica pod gastrochilem, podle obrázků na netu je většinou srdíčkem nahoru...
Chtěla jsem se zeptat, zda mám otočit i earides japonica pod gastrochilem, podle obrázků na netu je většinou srdíčkem nahoru...
radzak píše:Tyhle kytky nechtějí moc vlhka. Mech bych nepřidával, spíše častěji rosit. Taky bych ho otočil srdíčkem dolů. Je to přirozenější a nebude do rostliny zatékat.kajmii píše:Tak mi taky rozkvetl japonicus. Mám ho z Orchid more, přišel s poupaty. jen se mi zdá nějakej přisušenej, asi bude chtít víc mechu.
Aerides japonica má habitus podobný phalaenopsis. Já bych ho také otočil. Jinak mnoho Aerides se růstem i habitem podobá Vandám.kajmii píše:Pardon, psala jsem příspěvek z mobilu a chtěla ho upravit a on mi zmizel![]()
radzak píše:Tyhle kytky nechtějí moc vlhka. Mech bych nepřidával, spíše častěji rosit. Taky bych ho otočil srdíčkem dolů. Je to přirozenější a nebude do rostliny zatékat.kajmii píše:Tak mi taky rozkvetl japonicus. Mám ho z Orchid more, přišel s poupaty. jen se mi zdá nějakej přisušenej, asi bude chtít víc mechu.
Naposledy upravil(a) radzak dne stř 20. říj 2010 21:19:01, celkem upraveno 1 x.
Kajmii,paráda,gratuluju
.Já jsem neodolala a objednala Haraella odorata.Tak se na ni moc těším 
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Děkuju.hanka2 píše:Kajmii,paráda,gratuluju.Já jsem neodolala a objednala Haraella odorata.Tak se na ni moc těším
Odorata mi právě rozkvétá dalšíma dvěma květama. škoda, že jsou otočený dozadu a nejsou moc vidět. časem vyfotím...
Kajmii krásný prcek gratuluji.