Evo, tobě se ta Dendrobka podaří,mě se líbí to růžové,ale když kvetou jsou všechna hezká. Já si pořídila D.wardianum....VěraEvaJ píše:to červené je opravdu moc pěkné. Nádherná rostlina a i ta barva se mi líbí. Opět pokouším štěstí a mám dvě cuthbertsonka nové. Jedno od Pokojovek a druhé od Aleše. Zatím se jim daří, tak snad už je neutrápím.
Dendrobium cuthbertsonii
Re: Den. cuthbertsonii
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Věrko, děkuji za důvěru. Budu se snažit. Jen mi trochu uniká, co má s Den.cuthbertsonii společného D.wardianum. Možná bys nám mohla dát fotku do nových přírůstků.Věra píše:Evo, tobě se ta Dendrobka podaří,mě se líbí to růžové,ale když kvetou jsou všechna hezká. Já si pořídila D.wardianum....VěraEvaJ píše:to červené je opravdu moc pěkné. Nádherná rostlina a i ta barva se mi líbí. Opět pokouším štěstí a mám dvě cuthbertsonka nové. Jedno od Pokojovek a druhé od Aleše. Zatím se jim daří, tak snad už je neutrápím.
To bych tedy mohlaEvaJ píše:Věrko, děkuji za důvěru. Budu se snažit. Jen mi trochu uniká, co má s Den.cuthbertsonii společného D.wardianum. Možná bys nám mohla dát fotku do nových přírůstků.Věra píše:Evo, tobě se ta Dendrobka podaří,mě se líbí to růžové,ale když kvetou jsou všechna hezká. Já si pořídila D.wardianum....VěraEvaJ píše:to červené je opravdu moc pěkné. Nádherná rostlina a i ta barva se mi líbí. Opět pokouším štěstí a mám dvě cuthbertsonka nové. Jedno od Pokojovek a druhé od Aleše. Zatím se jim daří, tak snad už je neutrápím.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Radost pohledět. Až mi trochu otrne, tak zase nějakou zkusím
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Konečně sem někdo dal fotky kvetoucích cuthbertsonek. Marto, vypadají skvěle
. Mohla bys napsat také jak je pěstuješ? Přece jen těch informací tu moc není a tady je každá rada drahá. Vždyť většině lidí pochcípala. Doufám, že po tvém úspěchu si na ně zase někdo troufne 
Moje zkušenosti jsou malé,ale když si to přeješ Ty, tak napíši.Jsou z Eqanag.,koupené přes Pokoj. z Drážďan,tedy poč.dubna.Pink/stále doufám/že to bude bicolor,mělo 2 p.a 3 přirostly.To red bylo větší,mělo 4 bez listů 3 s listy a květem,ten byl zdachmanej cestováním,tak jsem ho asi za týden odstranila, přirostly 4 p.Přes léto byly venku,za barákem kam nejde sluníčko v hliněném,malém květníčku v rašeliníku, vložené do plast. krabice s rašel. ,tak jak jsem to viděla u Tebe.Namáčela jsem je podle potř. v destilce. Teď je mám v kuchyni na okně,vyndané z krabice s rašel.teplota tak 18 st. v noci pokles,jsou opět v krabici/abych je nevysypala/,občas,opatrně porosím rašel. a občas kápnu na dno tak 2 mm destilky,aby se nacucal květník.ještě jsem je nehnojila.Red kvete od 1.9 pink od 15.10.Myslím,že už je má dost lidí,ale zatím se nechlubí.
Luci, nepřeháněj,pokud bych nečetla zkušenosti jiných,tak by to bylo také jinak