Je trochu podobné O.forbesii,moc pěkné....Věraradzak píše:Tak přidám ještě pár fotografií ze sekce Crispa. Na prvních dvou jsou dvě rozličné rostliny Oncidium gravesianum a na třetí je jejich vzájemné porovnání. Na čtvrté fotce je také právě kvetoucí Oncidium enderianum (dříve praetextum).
Oncidium sekce Crispa
Re: Oncidium sekce Crispa
Mě už taky konečně kvete Onc.forbesii,hrozně dlouho to trvá než se květy otevřou a já už to nemůžu vydržet tak posílám fotku už ted. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Hani, moc pěkný, mám tohle oncidko moc ráda, ale s kvetením se tedy také pěkně courá. Ještě mám zavřená poupata 
Tak posílám moje,ale vrátím se skoro večer a fotí se blbě.....Věra
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Věro, když fotíš proti oknu, zkus zapnout blesk.Věra píše: Tak posílám moje,ale vrátím se skoro večer a fotí se blbě.....Věra
Evo, mám nedostatky,nemůžu přijií na to jak nastavit rozměr 600x450, abych to nemusela pořád upravovat a makro mi taky pořádně nejde, jsem prostě na jiné věci....EvaJ píše:Věro, když fotíš proti oknu, zkus zapnout blesk.Věra píše: Tak posílám moje,ale vrátím se skoro večer a fotí se blbě.....Věra
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
ale otevřít blesk umíš, ne ? Zkus to a uvidíš. prostě když fotíš večer a navíc proti oknu, tak si zapni blesk.Věra píše:Evo, mám nedostatky,nemůžu přijií na to jak nastavit rozměr 600x450, abych to nemusela pořád upravovat a makro mi taky pořádně nejde, jsem prostě na jiné věci....EvaJ píše:Věro, když fotíš proti oknu, zkus zapnout blesk.Věra píše: Tak posílám moje,ale vrátím se skoro večer a fotí se blbě.....Věra![]()
Evo, to umím,to zas nejsem takový analfabet
Tak rozkvetlo ještě druhé Oncidium enderianum (obě rostliny jsou na stejném bloku). Květy jsou o trochu světlejší než u první rostliny.
Vloni se mi Oncidium forbesii nepodařilo nafotit, tak teď dávám jeho druhé kvetení. Rostlina napodruhé vytvořila devítikvětý stvol s květy velkými 5,5 x 5,5 cm. Podle mého názoru je to jeden z nejhezčích a pravděpodobně z toho důvodu i nejpěstovanější zástupce sekce Crispa. V přírodě roste pouze v několika státech Brazilie v nadmořské výšce od 50 do 1200 metrů.