Jak už jsem psal-importy z Číny měly prapor téměř plochý (a ty se zase líbí mněHAKI píše:Myslela jsem si vždy že ten jakoby "kornout"byl první pak se vyšlechtilo to co se nepotká(sepal)Proto chci Radku,v případě že je to pravda tu starou starodááávnou klasiku .radzak píše:HAKI píše: Tím chci říct, že mírná odlišnost ve tvaru květu je normální. Ale vám se líbí svinutý, to beru.
Paphiopedilum spicerianum
Re: Paph.spicerianum
Kajmii,foťák ti ostřil na to dendro dole,zkus fotit z trochu větší vzdálenosti a bude to ostrý... 
Je nádherný 
Fotky jako vždy perfektní
. Neuvažujete s blížícím se koncem roku o vydání pěkného orchidejového kalendáře? Fotky na něj by už asi byly.
Koukám Radku, že máme stejné myšlenky. Já bych byla mezi prvníma, kdo by si takový kalendář koupil.radzak píše:Fotky jako vždy perfektní. Neuvažujete s blížícím se koncem roku o vydání pěkného orchidejového kalendáře? Fotky na něj by už asi byly.
Květ i fotky.... nádhera
Krásné fotky, jako vždy a ten kalendář bych taky brala 
Re: Paphiopedilum spicerianum
Vím, že Hanka má ráda fotky květů v počátcích, tak ji sem dám moje nakvétající Paph. spicerianum. Já takovej antipafikář antitalent dovedl tohle ke květu a bude to tím, že bylo absolutně zapomenuto pod listy jiných druhů s občasnou zálivkou, když jsem si náhodou vzpomněl a nebo při zálevání jiných, na něj ucmrdnul.