Že se ale snaží. Jsi šikovná.
Paphiopedilum charlesworthii
Re: Paphiopedilum charlesworthii
To je to, co jsem ti nechtěl dát? 
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No vystrkuje se pěkně-píšeš toto trochu to rozpitvámEvaJ píše:tak moje poupě je lehce pozadu, ale snaží se
Aha jestli je indukce tak 5měsíců nazpět-Jo ale teď čtu ve svém záznamu že nemá zvláštní délku zimního odpočinku.Hodně světla v zimě a na jaře.Tak u tebe to byl zřejmě ten skleník nebo pobyt venku .Ještě proč jsi ho měla doma na parapetu.Moje pafíčko tedy zatím nic asi je to trďák -má několik růžit ani jedna nekvetla.EvaJ píše:mám ho od listopadu loňského roku, koupil mi ho tenkrát Jarda s Luckou na výstavě Na Slupi od Willingera kvetoucí. Minulý týden(píšeš 26. srp 2012) jsem na něm našla, že strká poupátko. Žádné extra světelné podmínky neměl, ale přes zimu jsem ho měla doma na parapetu, na jaře šlo do skleníku. Teď je asi měsíc venku. Jinak problémy nedělá, přirůstá docela pěkně. Zítra ho vyfotím.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
jo, to je to, co jste mi koupili Na Slupiolaw píše:To je to, co jsem ti nechtěl dát?
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Po odkvětu (kdy jsem ho měla doma abych si ho užila) jsem ho už nechala prostě doma na parapetu. než jsem se rozhodla, že půjde do skleníku, přišly únorové mrazy, tak to jsem mu nechtěla dělat tak prudkou změnu (v noci jsem se dostala až na 4 C ve skleníku). Proto tam šel až v březnu, tedy na jaře.HAKI píše:No vystrkuje se pěkně-píšeš toto trochu to rozpitvámEvaJ píše:tak moje poupě je lehce pozadu, ale snaží se-
Aha jestli je indukce tak 5měsíců nazpět-Jo ale teď čtu ve svém záznamu že nemá zvláštní délku zimního odpočinku.Hodně světla v zimě a na jaře.Tak u tebe to byl zřejmě ten skleník nebo pobyt venku .Ještě proč jsi ho měla doma na parapetu.Moje pafíčko tedy zatím nic asi je to trďák -má několik růžit ani jedna nekvetla.EvaJ píše:mám ho od listopadu loňského roku, koupil mi ho tenkrát Jarda s Luckou na výstavě Na Slupi od Willingera kvetoucí. Minulý týden(píšeš 26. srp 2012) jsem na něm našla, že strká poupátko. Žádné extra světelné podmínky neměl, ale přes zimu jsem ho měla doma na parapetu, na jaře šlo do skleníku. Teď je asi měsíc venku. Jinak problémy nedělá, přirůstá docela pěkně. Zítra ho vyfotím.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
No můj krasavac vypadá takto -foto.Ještě tedy není konec roku třeba něco bude.....doufám že ne velký kulový.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
prosím tě, tobě kvetou všechny pafíci, jaký velký kulovýHAKI píše:No můj krasavac vypadá takto -foto.Ještě tedy není konec roku třeba něco bude.....doufám že ne velký kulový.
Paph. charlesworthii je chladnomilná rostlina. Proč by nemělo mít dobu odpočinku? V místech kde se vyskytuje (Indie Čína, Thajsko, 1200-2000m) jsou zimní noční teploty kolem 10st. a od prosince do března téměř neprší.HAKI píše:No vystrkuje se pěkně-píšeš toto trochu to rozpitvámEvaJ píše:tak moje poupě je lehce pozadu, ale snaží se-
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Nevhodně jsem se vymáčkla. Je myšleno že stačí jen pokles asi tak11°C ale ne délku zimního odpočinku ta nebude tak náročná.(odzkoušeno nemám)Některým střevícům stačí třeba 1-2 měsíce k indukci .Stejně myslela jsem si že třeba když nejde o import z přírody nebude potřeba až tak nízkých teplot ke květu .Všechno se asi časem uvidí.radzak píše: Paph. charlesworthii je chladnomilná rostlina. Proč by nemělo mít dobu odpočinku? V místech kde se vyskytuje (Indie Čína, Thajsko, 1200-2000m) jsou zimní noční teploty kolem 10st. a od prosince do března téměř neprší.
To bude nějaká mejlkaEvaJ píše: prosím tě, tobě kvetou všechny pafíci, jaký velký kulový![]()
![]()
![]()
...rozvíííjej se poupáááátko...
Už teď je krásný,ty fotky neberte moc vážně,je to z ruky...
Už teď je krásný,ty fotky neberte moc vážně,je to z ruky...
luxuska, na ty tvoje fotky se fakt nemůžu vynadívat