Já jsem zatím v klidu. U nás na horách zatím s teplotama pod 5 stupňů nepočítám. Takže to ještě vydržím Ale uznávám, že mám celkem štěstí na polohu. Kdybych bydlel o pár set metrů vedle v údolí rozmýšlel bych jinak
Hezký den
Pavel
včera večer a v noci padla teplota slušně dolů a ráno byly cca 3 stupně,zatím mám vše ještě venku.Jen jsem včera ani dnes ráno nezalíval a udělal jsem jim stan z igelitu,i když asi zbytečně ,ale měl jsem lepší pocit.
radzak píše:Pět stupňů vydrží každá kytka, jen aby ale nepřituhlo. Hlásí ranní mrazíky, tak to snad dnes venku ještě přežijeme. Zítra ale balím. U nás na horách člověk nikdy neví .
Tak jsem doletnil v pravou chvíli - ráno bylo bílo .
tak já jsem to ustála, tady byly ráno 4 stupně, ale kytky dobrý, mám už venku jen chladný, ale chci je tam ještě chvíli nechat, má se to začít zvedat, dneska už není taková zima jako včera, teď jsem ještě byla venku a není to tak hrozný.
U nás byly 2 stupně. Zajímavé bylo, že tráva byla normální, ale střechy a auto byly namrzlé. Naštěstí orchideje jsem uklidil ale zapomněl jsem venku všechny bonsaje, takže jsem se s nimi loučil ale když jsem přijel odpoledne z práce byly v pořádku.Teď alespoň týden nemají klesnout teploty pod +8 takže se může vesele letnit dál.
U nás byl včera 1°C a auto, střechy tráva hodně namrzlé, ale mám venku jen cymba a od konce srpna u zdi a pod střechou, jsou naprosto v pořádku, žádný černý list, má se oteplovat tak je ještě nechám.
Já je mám už doma na chodbě , myslím, abych je nedávala z venku a už se začalo topit , takhle si myslím , že se lépe aklimatizují....Ještě mám venku cymbo , květní stvol mu roste , tak ho tam chci nechat co nejdéle, jaké snese nejnižší teploty asi?