Tento pro spicerianum tak typicky svinutý horní sepal mají rostliny původem z Indie. To znamená všechny pěstované rostliny až do doby, kdy se Čína otevřela světu a tam se objevila nová naleziště mnoha paphiopedil (mimo jiné i spicerianum). Co jsem viděl kvetoucí čínské importy, tak ty se vyznačovaly právě tímto nesvinutým sepalem a mohutnějším růstem. V současné době se (někdy) prodávají pod názvem Paph. spicerianum var. giganteum. Berte tyhle informace ale s rezervou. Jde jen o mé pozorování a soukromý názor.HAKI píše:Ještě dám foto a jasnou otázku pro přesnost. Proč moje Paph.spicerianum nevypadá jak klasické botanické pafíčko (Paph.spicerianum)kde dorsální sepal tvoří jakoby kornout ? Moje kytka(foto) je z z Ching Chua Orchids koupena pod názvem (Paphiopedilum spicerianum x sib ('Bostocks' x 'Wavy Gravy') za 20USD. ;)No.... proč proč ?![]()
Paphiopedilum spicerianum
Re: Paph.spicerianum
Není začmarťan píše:Radku,díky za ně,tohle jsem nevěděl...
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji květ dát do vázy. Zmírní se tak následky stresu (doprava, nové prostředí)
Naposledy upravil(a) Paphio dne sob 29. zář 2012 6:27:06, celkem upraveno 1 x.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
paphio, díky za radu.Paphio píše:Doporučuji květ dát do vázy. Zmírní se tak následky stresu (dopravas, nové prostředí)
perfektne, nech sa mu dari
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Pěkná kytka za slušnou cenu 
Evi, ta barva ale moc nesouhlasí ne? Ten pysk je určitě tmavší.
No jo, to jsme se zase nasmáli.
Kolik že nás bylo, co si ho odnášeli?
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
No 3 určitěolaw píše:Evi, ta barva ale moc nesouhlasí ne? Ten pysk je určitě tmavší.![]()
![]()
No jo, to jsme se zase nasmáli.
![]()
![]()
![]()