Dendrobium lasianthera
Dendrobium lasianthera
Moc se mi tohle dendrobko líbí, máte někdo zkušenosti s pěstováním? Vygooglila jsem jen, že je teplomilné, jinak o něm nevím nic.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dendrobium lasianthera
Mají ho u
http://www.orchideenwlodarczyk.de/shop/ ... 8ce88755a3,
píší že chce teplo a slunce. Je krásné.
http://www.orchideenwlodarczyk.de/shop/ ... 8ce88755a3,
píší že chce teplo a slunce. Je krásné.
Paphio děkuji za odkaz.
Mě by snad (když budu hodná), měl jeden pán kousek oddělit. Nicméně, dohoda zatím jen přes kamarádku a ještě po telefonu, takže jsem chtěla být připravená a poinformovaná. Detaily k pěstování mi snad ten pán řekne. Tady mě spíš zajímalo, jestli nemá někdo s tímto krásným dendrobkem zkušenosti. Ale koukám, že jej tu asi nikdo nepěstuje.
Mě by snad (když budu hodná), měl jeden pán kousek oddělit. Nicméně, dohoda zatím jen přes kamarádku a ještě po telefonu, takže jsem chtěla být připravená a poinformovaná. Detaily k pěstování mi snad ten pán řekne. Tady mě spíš zajímalo, jestli nemá někdo s tímto krásným dendrobkem zkušenosti. Ale koukám, že jej tu asi nikdo nepěstuje.
Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak to je dobrý, to mám tak do důchodu než mi zakvetevirens píše:Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera,
Nepříjemné je že vyžadují nejen hodně tepla ale i světla. Dá se říct
plné světlo (ne za sklem)
virens píše:Ale jo pěstoval, máte li skleník tak OK,. Hodně teplý !! Kytka roste celkem dobře a když má tak 1,5 metru tak někdy zakvete. Když má dva metry kvete prý spolehlivě.
do háje, tak to je podpásovka
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Hmmm, tak nic, už jsem se málem namlsala 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
takže i ve skleníku je málo světla ? To je moje naděje, když by příští rok šel do skleníku.virens píše:Štěstí je , že hybridy s tímto dendrobiem kvetou v menší velikosti. Bohužel nikdy jsem neviděl aby květy byly stejně hezké jako u D. lasianthera,
Dendrobium lasienthera
Zalíbilo se mi toto teplomilné Dendrobium,ale nevím kde ho sehnat.
Poradí mí někdo?
Děkuji předem....Věra
Poradí mí někdo?
Děkuji předem....Věra