Aby vykvetly
Aby vykvetly
Některé druhy musí prostě dostat tvrdou školu, jinak se květu člověk nedočká. Toto Dendrobium je volně ve vinici na plném slunci a vodu dostane jen od přírody nebo ranní rosu. Po přenesení do skleníku na podzim opět krásně zezelená a teprve potom kvete. Trvalo mi čtyři roky, než jsem přišel jak na něj.
Re: Aby vykvetly
Tohle je hrozná bestie. Známý má obrovskou rostlinu, dělá s ní kde co a ještě mu nekvetla
.
Pokud jí nedá tvrdé podmínky, tak se nedočká. Protože byla bezejmenná, když jsem rostlinu dostal a pahlízy byly poněkud kratší, předpokládal jsem, že jde o Schomburgkii a po třech letech jsem jí chtěl dát na kompost ale nakonec jsem si řekl" máš shnít na kompostu nebo tě zničí sluníčko" a tak jsem ji prostě pověsil na plný úpal bez vody. Na podzim jsem ale byl zvědav, tak jsem ji nakonec uklidil a ejhle ono to bylo Dendrobko. Když vykvetlo poprvé, hned jsem se zajímal a jestliže v domovině roste na rozpálených skalách, tak tady je na sluníčku jako v lázních.radzak píše:Tohle je hrozná bestie. Známý má obrovskou rostlinu, dělá s ní kde co a ještě mu nekvetla.
Díky za radu,možná někdy přijde vhod
Celé léto bývá téměř až do mrazů venku a v zimě je úplně nasuchu v kaktusovém skleníku. Přesto nekveteMíra píše:Pokud jí nedá tvrdé podmínky, tak se nedočká. Protože byla bezejmenná, když jsem rostlinu dostal a pahlízy byly poněkud kratší, předpokládal jsem, že jde o Schomburgkii a po třech letech jsem jí chtěl dát na kompost ale nakonec jsem si řekl" máš shnít na kompostu nebo tě zničí sluníčko" a tak jsem ji prostě pověsil na plný úpal bez vody. Na podzim jsem ale byl zvědav, tak jsem ji nakonec uklidil a ejhle ono to bylo Dendrobko. Když vykvetlo poprvé, hned jsem se zajímal a jestliže v domovině roste na rozpálených skalách, tak tady je na sluníčku jako v lázních.radzak píše:Tohle je hrozná bestie. Známý má obrovskou rostlinu, dělá s ní kde co a ještě mu nekvetla.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jasná věc -dobrá rada a ještě jsou ušetřený 4 roky-a to zase není až tak málo.Otázka je jak by to dlouho koumal člověk sám-asi dýl 
Koupil jsem tuto orchidej u nás v botanické zahradě před několika lety, když to ještě bylo možné (asi 15 let zpátky - zbavovali se přebytků). Začátkem května rostlinu přenesu na půdu k otevřenému vikýři, kde je až do konce listopadu. Je schopná snést i noční teploty kolem 5°C. Samozřejmě okénko zavírám, když začnou klesat teploty pod 10°C. Poslední dva měsíce na půdě nedostane rostlina ani kapku vody. Doma jí mám přes zimu v koupelně na parapetu. Moc zde netopím (kolem 18°C), má to dvě výhody: 1. kytkám tato teplota vyhovuje, 2. nikdo se moc dlouho nekoupe a ušetřím za vodu
Pokud se rostlina začne zalévat dříve, než začne nasazovat na květní stvol, většinou okamžitě vyžene na konci pahlíz nové rostlinky.
Pokud se rostlina začne zalévat dříve, než začne nasazovat na květní stvol, většinou okamžitě vyžene na konci pahlíz nové rostlinky.