Cypripedium - prodej
Re: Cypripedium - prodej
A čím je daný minimální počet? Platí to i u osobního odběru? Mám to jen kolem 300 km, takže bych si na podzim udělala výlet. Do Mnichova stejně jezdím, tak těch pár km už mě nezabije.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Problém není ani tak v choulostivosti na samotný mráz (drtivá většina cypripedií snese mrazy okolo -40 stupňů), ale spíše v citlivosti na periodické rozmrzání a opětovné zamrzaní jímž se vyznačují naše zimy především v nižších polohách. V jejich domovině na ně na podzim napadne metr sněhu a jak na jaře roztaje kytky jedou jak z praku. To všechno se ale dá řešit. Výhoda hybridů je především v jejich vitálnějším růstu a často rychlejším vegetativním rozmnožování. Pro začátek bych z botaniky doporučil třeba to parviflorum, z hybridů pak skoro cokolivberunka píše:Ty jo, tohle téma mi nějak uniklo... Šla bych do nich taky. Jen si nejsem jistá botanikou. Nezmrznou mi? V Mariánkách je dost zima. Líbí se mi calceolus, kentuckiense, parviflorum, pubescens. Jinak z hybridů Andrewsii, Boots, Victoria. Mám pro ně na zahradě super místo
. Teď jen vybrat ty pravý...
Jak už jsem napsal jednalo by se o hromadnou objednávku, kterou bych učinil na podzim. Minimální odběr naší hromadné objednávky je 30 rostlin a alespoň 5 od každého druhu(hybridu). Pokud jde o jednotlivé odběratele (tedy např. o Tebe), tak minimální odběr není stanoven. Jen musíme dohromady dát těch 30 rostlin a dohodnout se na 6 druzíchberunka píše:A čím je daný minimální počet? Platí to i u osobního odběru? Mám to jen kolem 300 km, takže bych si na podzim udělala výlet. Do Mnichova stejně jezdím, tak těch pár km už mě nezabije.
Hezký den
Pavel
U nás když je zima, tak je zima
. Tak super. To bychom se mohli shodnout i na těch několika druzích, ne? Já bych vzala tak 6 rostlin. Snad se někdo přidá. Mám pro ně už 2 roky připravené místečko, takže se těším na podzim
.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zatím moc velký ohlas není, ale snad to nějak spytlíkujem
Něco jsem ochoten vzít do foroty, ale určitě ne 20 rostlin
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Když se dívám na ty fotky v nabídce-- není lepší koupit větší a dělit? Nebo to Pavle nejde rozplést. Zkoušel jste to někdo ? Cena by byla rozhodně přívětivější.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Virensi, bohužel to není vždycky zcela jednoduché a jednoznačné. Někdy rozdělení v rozdělení trsu není nejmenší problém, jindy je to riziko. Už jsem v ruce držel šestipukou rostlinu, která měla jednotlivé výhony tak blízko u sebe, že rozdělení nebylo možné. Nákup velkých rostlin by samozřejmě mohl významně snížit jednotkovou cenu (na výhon) , ale musel by o cypripedia být výrazně vyšší zájem, než je. V tuto chvíli registruju zájem o cca 10 rostlin a to není ani na objednávku
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Zatím se moc zájemců nepřihlásilo, a proto připomínám blížící se termín objednávky. Kdo chce ještě do výběru zasáhnout, má možnost. 1.9.2012 u bude pozdě
Kytky budu objednávat každopádně, přebytky budou (s vyšší cenou
) nabídnuty do volného prodeje
Hezký den
Pavel
Kytky budu objednávat každopádně, přebytky budou (s vyšší cenou
Hezký den
Pavel
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Přátelé, zase se hlásím.
Kytky jsou již objednány, zaplaceny a také částečně rozebrány.
K dispozici budou do 14 dnů.
Z toho co ještě zbylo mohu nabídnout:
Cypripedium californicum XL (1ks) - 940 Kč
Cypripedium Sabine XL (2ks) - po 660 Kč
Cypripedium Ursel XL (1ks) - po 790 Kč
Zájemci neváhejte. Jak kytky dorazí, budou zdraženy
Hezký den
Pavel
Kytky jsou již objednány, zaplaceny a také částečně rozebrány.
K dispozici budou do 14 dnů.
Z toho co ještě zbylo mohu nabídnout:
Cypripedium californicum XL (1ks) - 940 Kč
Cypripedium Sabine XL (2ks) - po 660 Kč
Cypripedium Ursel XL (1ks) - po 790 Kč
Zájemci neváhejte. Jak kytky dorazí, budou zdraženy
Hezký den
Pavel
Naposledy upravil(a) pavelheger dne stř 19. zář 2012 17:27:29, celkem upraveno 2 x.
Důvod: úprava počtu dostupných kusů
Důvod: úprava počtu dostupných kusů