Kôra

V čem všem mohou být orchideje pěstovány?
Odpovědět
David8017

Kôra

Příspěvek od David8017 »

Chcel by som sa spýtať, či sa dá aj namiesto borovicovej kôry, použiť aj kôra smrekovca (modřínu).
Ďalej by som poprosil o radu. Vždy, keď som si doniesol nejakú kôru z lesa, tá mi v kvetináči splesnivela, pritom som ju vždy pred zasadením aj niekoľko minút varil a pred ďalšou zálievkou nechal vyschnúť. V čom je problém?
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Re: Kôra

Příspěvek od Karlos »

Modřínovou kůru jsem už v květináči viděl. Otázka ale je, nemá-li nějakou vadu, ve smyslu kvality výluhu a td. Třeba se z ní něco uvolňuje, ale k navazování kytek se mi zdá skvělá, strukturní, déle drží vlhkost.
Plesnivění je normální věc, pokud tu kůru s něčím smícháte. To je jako se sterilizací substrátu parou....Když to neuděláte pořádně, tak tam má najednou některý druh saprofytické houby ideální podmínky, žádnou konkurenci....může vytvořit rozsáhlé struktury mycelia.
milka

Příspěvek od milka »

Na niektorom fore som čítala,že miesto naporovania substrátu je lepšie použiť hypermangán-máte skúsenosť?
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

I ten klidně můžete.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

S růstem hub nutno počítat, čerstvou kůru svařím s roztokem močoviny- malá lžička na litr. Modřínovou lze použít taky, vhodná je i topolová. Z pinií (jihoevropské borovice) prý je hůře rozložiterlná. Ale už nevím, kdo to tady psal a odkud se dá sehnat.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Piniovou kůru jsem sehnala od Virense,ale jestli ještě má nevím.To se chce zeptati. :P
Nadik

Příspěvek od Nadik »

Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Jen jestli to není jen obchodní název pro borovicovou borku. Že by prodávali v ČR na mulč kůru jihoevropské Pinus pinea?
pafka

Příspěvek od pafka »

Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Ještě že bydlím u lesa.....
Na fotce je to takové do placata ty kousky...lepší jsou tvary jako cocochipsy, krychlové, pomalej se kazí a jsou vzdušnější.
Odpovědět