Určitě ještě není všemu konec to by byla škoda, ale mě by to zajímalo co to mělo být za záludnost?pavelheger píše:Zatím si vedeš skvěle. Ale pozor, chystám na tebe záludnou otázkuTu ale vytáhnu až na konec.
fotovlákno
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: fotovlákno
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Haki, asi Tě zklamu, ale už jsem ji položil. I když to nakonec nebylo formou otázkyHAKI píše: Určitě ještě není všemu konec to by byla škoda, ale mě by to zajímalo co to mělo být za záludnost?už je ten správný čas?
Hezký denpavelheger píše:Já bych se přimlouval za ten postprocessingHLavně mě zajímá, jak to, že máš fotky ostrý jako Naga Jolokia
![]()
![]()
![]()
Díky
Pavel
PAvel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
To teda já jsem čekala nějakou záludnou podpasovečkupavelheger píše: Haki, asi Tě zklamu, ale už jsem ji položil.
Jak jsem slíbil-pokusím se vám v několika vstupech ukázat focení s ultra-širokými a ultra-dlouhými skly.Doufám,že do vás s Lukášem té teorie nepumpujeme moc...
Nedá se jednoznačně říct,k jakému focení máme použít dané sklo.Ale různá ohniska vytvářejí při focení stejných motivů zcela odlišný výsledek.
Na co si dát pozor?
Počítejte s velkou hloubkou ostrosti i u malých clonových čísel...
Při focení velmi širokými skly dochází k deformaci-objekt blíže objektivu je disproporčně velký-znáte určitě fotky obličejů s obřími nosisky a malinkatýma ušima.
To nemusí být na škodu,naopak,taková fotka může působit dramaticky.Dramatická ovšem může být i reakce takto zdeformovaného fotomodelu-modelky...
Kolinearita.
Na snímcích dole jsou příklady toho,jak je důležité umístění (nahnutí) objektivu.Pokud je vodorovně,jsou svislé kolmé línie (svislice)-foto 04 a 01.
Pokud jej nahneme nahoru,sbíhají se směrem nahoru,a dolů je to naopak-foto 03 a 02.
Záleží,pochopitelně, i na kvalitě objektivu,tento je velmi dobře korigován,takže ze svislic nejsou oblouky...
V editačních programech (i v Zoneru) se dá-do jisté míry-kolinearita upravovat.
(K focení jsem použil kaskády na stěně v obyváku,objektiv ekv. 14mm)
Nedá se jednoznačně říct,k jakému focení máme použít dané sklo.Ale různá ohniska vytvářejí při focení stejných motivů zcela odlišný výsledek.
Na co si dát pozor?
Počítejte s velkou hloubkou ostrosti i u malých clonových čísel...
Při focení velmi širokými skly dochází k deformaci-objekt blíže objektivu je disproporčně velký-znáte určitě fotky obličejů s obřími nosisky a malinkatýma ušima.
To nemusí být na škodu,naopak,taková fotka může působit dramaticky.Dramatická ovšem může být i reakce takto zdeformovaného fotomodelu-modelky...
Kolinearita.
Na snímcích dole jsou příklady toho,jak je důležité umístění (nahnutí) objektivu.Pokud je vodorovně,jsou svislé kolmé línie (svislice)-foto 04 a 01.
Pokud jej nahneme nahoru,sbíhají se směrem nahoru,a dolů je to naopak-foto 03 a 02.
Záleží,pochopitelně, i na kvalitě objektivu,tento je velmi dobře korigován,takže ze svislic nejsou oblouky...
V editačních programech (i v Zoneru) se dá-do jisté míry-kolinearita upravovat.
(K focení jsem použil kaskády na stěně v obyváku,objektiv ekv. 14mm)
Naposledy upravil(a) marťan dne úte 10. črc 2012 7:34:10, celkem upraveno 9 x.
Rybí oko.
Speciální sklo,které zachytí objekty v úhlu 180 stupňů.Velice efektní když se to s ním umí.Deformace už je velmi rozsáhlá,fotíte svět v "kouli"...
Na co si dát pozor?
Je třeba důsledně uklidit všechno,co by mohlo na fotce vadit.Budete při jeho použití nepříjemně překvapeni,hravě vyfotí špičky vašich bot a v některých případech i panděro...
Hloubka ostrosti už je obrovská,ale na detailu střevičníku vidíte,že se pozadí rozostřit dá i v tomto případě...
(Stejné kaskády,stejná vzdálenost,jako u předchozích fotek.Objektiv 8mm Fish Eye)
Příště něco o teleobjektivech...

Speciální sklo,které zachytí objekty v úhlu 180 stupňů.Velice efektní když se to s ním umí.Deformace už je velmi rozsáhlá,fotíte svět v "kouli"...
Na co si dát pozor?
Je třeba důsledně uklidit všechno,co by mohlo na fotce vadit.Budete při jeho použití nepříjemně překvapeni,hravě vyfotí špičky vašich bot a v některých případech i panděro...
Hloubka ostrosti už je obrovská,ale na detailu střevičníku vidíte,že se pozadí rozostřit dá i v tomto případě...
(Stejné kaskády,stejná vzdálenost,jako u předchozích fotek.Objektiv 8mm Fish Eye)
Příště něco o teleobjektivech...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Na tom něco je -skříňka pod akvárkem měla být asi zavřenámarťan píše: Je třeba důsledně uklidit všechno,co by mohlo na fotce vadit.
HAKI,skříňka zavřená je...
Vedle počítače jsou žvýkačky orbitky.
Štokrdle je pátrací,ale sletět se z něho nesmí-letělo by se mezi piraně...
Vedle počítače jsou žvýkačky orbitky.
Štokrdle je pátrací,ale sletět se z něho nesmí-letělo by se mezi piraně...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
AHA tak takhle vypadá zavřená skříňka u Marťasemarťan píše:HAKI,skříňka zavřená je...![]()
HAKI,dvířka (zavřená) jsou po stranách.Uprostřed jsou jen volné poličky...
(...musíš se dívat těma dírkama,co máš na hlavě...
...)
(...musíš se dívat těma dírkama,co máš na hlavě...