Paphiopedilum moquettianum
Paphiopedilum moquettianum
Tak to je jedna z mojich orchidei. Dost mala ale zacina na nej pomaly rast jeden listocek. Tak snad sa za cas objavi aj kvet. Za par rokov predpokladam. Ak mate niekto skusenosti s pestovanim, podelte sa.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Paphiopedilum moquettianum
Je to teplomilná orchidej. Květy rozkvétají postupně a kvete tedy dlouho. U prvního kvetení doporučuji nechat jen jeden květ a výhon s dalšími poupaty vyštípnout.
Aky by mal byt substrat pre tieto orchidei? Treba jej pridat vapenec? nevedel som nic na nete najst. O ostatnych phap. co mam, som sa docital, co a ako ale u tejto nie. Dakujem za rady.
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Je to rostlina blízce příbuzná Paph. glaucophyllum a má stejné nároky na pěstování. Pro střevíčníky se používají většinou kůrové substráty. Paph. moquetteanum vyžaduje přídavek vápence.
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
Radek byl rychlejší, ale i tak přidám jeden odkaz
http://www.ladyslipper.com/calsub.htm
dik a este by som sa chcel spytat, ako dodavate rastlinam horcik, vapnik mi je jasny, ale horcik nie.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Dolomitický vápenec obsahuje též dostatek hořčíku.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
A ako ho pouzit? Staci pridat par kuskov na vrch? Nasiel som len mlety alebo vo velkosti 10-20mm a to sa mi zda dost velke na primiesanie do substrtu. A hlavne by som nerad znova presadzal. A potom som nasiel este prasok taky,ale to sa asi rychlo vyplavi, tak neviem.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Záleží na velikosti rostliny. frakce 10-20mm je sice dost velká, ale jistě tam bude spousta menších kamínků a větší se dají dát na dno. Do 12cm květináče bych se toho vůbec nebál. Podíl v substrátu by mohl být cca 10%. Práškem je možné "posolit" povrch substrátu nebo ho přidat do zásobníku se zálivkovou vodou.bersekr píše:A ako ho pouzit? Staci pridat par kuskov na vrch? Nasiel som len mlety alebo vo velkosti 10-20mm a to sa mi zda dost velke na primiesanie do substrtu. A hlavne by som nerad znova presadzal. A potom som nasiel este prasok taky,ale to sa asi rychlo vyplavi, tak neviem.
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Dneska foceno za naprosté tmy
Paphio- Paphiopedilum (glaucophyllum var.) moquetteanum
Paphio- Paphiopedilum (glaucophyllum var.) moquetteanum