Tož tak, Jardo - nechat "promrznout"?olaw píše:Šárko, pět stupňů celsia ji donutilo vykvést.![]()
![]()
![]()
![]()
Bohužel už to nebylo tak dobré pro Droseru adelae. Matka zemřela do hrobu dána. Naštěstí stihla nadělat nějaké mladé, ale nic moc.![]()
![]()
Masožravé rostliny
Re: Masožravé rostliny
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
začíná mi rozkvétat jedna rosnatka s krásnými hvězdicovitými květy. Fotka rostliny se mi opravdu nepovedla, to se teda stydím
, ale ten květ je krásný
Teda Evo, všechna čest...EvaJ píše:začíná mi rozkvétat jedna rosnatka s krásnými hvězdicovitými květy. Fotka rostliny se mi opravdu nepovedla, to se teda stydím, ale ten květ je krásný
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, díky. Musím se přiznat, že se jim nijak zvlášť nevěnuji, jen doplňuji vodu. Jsou ve skleníku těsně u skla na východní straně.
Máte moc krásné rostliny. Já mám jen to co upěstuju v paneláku, ale radost mi udělala mucholapka, přečkala zimu a už má nové funkční pasti, tak už věřím, že bude v pohodě. Ty červené kvítky jsou fakt pěkné.
Evo, ta je parádní, však jsem ti ji komentoval, když jsme u tebe byli.EvaJ píše:začíná mi rozkvétat jedna rosnatka s krásnými hvězdicovitými květy. Fotka rostliny se mi opravdu nepovedla, to se teda stydím, ale ten květ je krásný
Já mám právě Romčo tu bělokvětou formu a ano, semeníky utvořila, ale ze semen vůbec nic nevyrostlo. Teď mi ještě k tomu bohužel mateční rostlina zašla, ale udělala asi tři mladé rostlinky a tak doufám, že ty brzy narostou do optimální a květuschopné velikosti.
Jardo, ani jsem to nikdy nezkoušel, zaprvé tu bělokvětou formu nevlastním, ale ani tu druhou variantu jsem nezkoušel opylit... upřímně, ani nevím, jestli by nebylo zapotřebí dvou kvetoucích nepříbuzných rostlin najednou, místo zkusit opylit dva různé květy jednoho květenství?Navíc, jak jsem psal Evě, tyto rosnatky se velice dobře množí listovými řízky, či z vlastních kořenů, takže víceméně netřeba cizosprašného opylování , leda pro vlastní zkušenost a pozorován, či získání odlišného genetického materiálu. Jeden čas se mělo vzato, že většina rostlin u paěstitelů v kultuře defacto pochází ze stejných odnoží, čili nerozrůzněného genetického materiálu, což někteří odborníci oprávněne kritizovaly, protože pěstitelé mezi sebou šířily vlastně stejné kopie týchž původních rostlin, a vymizela druhová genetická základna, či spíše variabilita kódu, což je velký problém, protože 90% procent populace těchto rosnatek se je obsaženo mezi pěstiteli v kultuře, a zbylých 10% připadá na rostliny v přírodě, kde jim kvapem ubývá přirozený biotop. 
Zdenko ... já ale také bydlím v panelákuZdenka píše:Máte moc krásné rostliny. Já mám jen to co upěstuju v paneláku, ale radost mi udělala mucholapka, přečkala zimu a už má nové funkční pasti, tak už věřím, že bude v pohodě. Ty červené kvítky jsou fakt pěkné.
Evo...a o tom to někdy je...nechat tu kytku si žít tak nějak jaksi po svém ...a ona nás občas pak sama překvapí, co dokáže, ale co Tobě budu vyprávět, ty to znáš lépe než jáEva píše:Romčo, díky. Musím se přiznat, že se jim nijak zvlášť nevěnuji, jen doplňuji vodu. Jsou ve skleníku těsně u skla na východní straně.
- Přílohy
ještě snad Admini dovolí menší pokračování
budu doufat, že mají Admini dobrou náladu a nevyloučí mne dnes z fóra .... 
- Přílohy