EOC Budapest 2012

Reportáže z výstav, pozvánky ...
Marta1

Re: EOC Budapest 2012

Příspěvek od Marta1 »

Díky za procházku výstavou.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Nechal jsem si dovézt od Peruflory P. kowachii, za 80 Euro pěknou rostlinu. Při hledání informací na netu jsem našel článek o tom, jak je rostlina v přírodě nemilosrdně ničena:http://translate.google.cz/translate?hl ... md%3Dimvns
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

to Paphio - čte se to jako horor... :evil:
Naštěstí je to článek z.r. 2003,připomíná mi to nájezd na Phr. besseae a její vyplenění v Peru před tím,než ji znovu objevili v Ekvádoru... :?
No,také jsem si přivezl jedno,ale myslím,že je pěstovaný.Bylo balený v rašeliníku stejně,jako hybridy,kořeny naprosto OK...
Myslím,že tyhle velký pěstírny už je drancovat nepotřebují,mají je namnožený k hybridizaci.Nebo se mýlím... :?: :roll:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Paphio píše:Nechal jsem si dovézt od Peruflory P. kowachii, za 80 Euro pěknou rostlinu. Při hledání informací na netu jsem našel článek o tom, jak je rostlina v přírodě nemilosrdně ničena:http://translate.google.cz/translate?hl ... md%3Dimvns
Paphio, a jak je ta rostlina za 80E velká? V ceníku myslím měli za 90 dolarů semenáčky s průměrem růžice 4 palce, což je tak 10 cm.
díky
Hezký den
Pavel
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Pro zájemce tu mám pár fotek z výstavy: http://www.orchidej.net/zpravy/budapest2012.html
Já jsem byl nakonec s výstavou spokojený. Za rozsahem předcházejících dvou sice výrazně zaostávala, ale i tak bych nakonec maďarům vyslovil pochvalu. I nakoupit se dalo. Dokonce kytka co v Drážďanech stála 25E (po ukecávání za 20) tak v Budapešti za 10E.
Hezký den
Pavel
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Paphio píše:Paphio, a jak je ta rostlina za 80E velká? V ceníku myslím měli za 90 dolarů semenáčky s průměrem růžice 4 palce, což je tak 10 cm.
díky
Hezký den
Pavel
Délka listů je 30 cm, odhaduji, že květuschopná by měla být za 1-2 roky. Objednána u Peruflory v Drážďanech.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

marťan píše:to Paphio - čte se to jako horor... :evil:
Naštěstí je to článek z.r. 2003,připomíná mi to nájezd na Phr. besseae a její vyplenění v Peru před tím,než ji znovu objevili v Ekvádoru... :?
No,také jsem si přivezl jedno,ale myslím,že je pěstovaný.Bylo balený v rašeliníku stejně,jako hybridy,kořeny naprosto OK...
Myslím,že tyhle velký pěstírny už je drancovat nepotřebují,mají je namnožený k hybridizaci.Nebo se mýlím... :?: :roll:
Také jsem četl, že dovozci několika rostlin byli honěni po soudech. Inu, je to jako u nás- čím větší je lup, tím spíše je to beztrestné...
Eva

Příspěvek od Eva »

Neviete niekto kto všetko bude vystavovať ? Už len týždeň -16.11.2012.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

informace o vystavovatelích na této výstavě bohužel nemohu najít. Maďaři se o nějakou slušnou propagaci moc nestarají :( . pokud vím tak na této pravidelé podzimní výstavě bývají především maďarští prodejci a ze zahraničí tak maximálně Roellke a možná ještě někdo. Pokud si dobře pamatuji, tak v posledních letech převládalo u návštěvníků spíše zklamání.
Hezký den
Pavel
Eva

Příspěvek od Eva »

Ďakujem za odpoveď. Práve som sa dozvedela, že Alkatour Brno ruší zájazd do Budapešti pre nezáujem. A ja som si objednala u Roellkeho orchideje, ktoré mi prinesie. Tak zháňam ako sa z Bratislavy predsa len dostať na výstavu.
Odpovědět