Maxillaria tenuifolia
Re: Maxillaria tenuifolia
Zatial ma ta moja prizemie a 1. poschodie
Takze este to nie je s nou take zle. Urcite nechcem aby sa mi vahou zlomila.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jasně, klidně poroste, pokud bude moci, půl merta pahlíz.
K tomu zrezaniu - to sa akoze normalne ufikne pod pahluzou?

- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Řezat co nejníž. V tom chuchvalci listenů pod pahlízou se tvoří kořeny. Musí zůstat u oddělená části.
Já už mám přízemí a 3 patra
, takže asi po odkvětu přesadím. Ještě budu shánět informace. Myslím, že jsem ji někde ve skleníku viděla hodně velkou a už převislou.
Ale kořeny mi z nových pahlíz moc nedělá, takže si nedovedu představit, že bych ji někde "fikla"..
Ale kořeny mi z nových pahlíz moc nedělá, takže si nedovedu představit, že bych ji někde "fikla"..
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Kořeny dělá velmi blbě. Ale je to právě v těch listenech, stejně jak květy. Kořeny lezou trošku níž, moc jich není. Pokud je potřeba řezat, tak stejněnení jiná možnost není. Je pravda, že pak trvá hodně dlouho, než zakoření.
Konečně mi vykvetla tenuifolia koupená minulý rok v Drážďanech. Musím říct, že z ní mám radost- v posledních letech kupuju hlavně vonící orchideje a tahle je prostě paaaarádní. Připomíná mi kokos obalený v čokoládě.
Květů celkem 9 -na to ,jak má málo pahlíz dost kvalitní chov...
dejv píše:Konečně mi vykvetla tenuifolia koupená minulý rok v Drážďanech. Musím říct, že z ní mám radost- v posledních letech kupuju hlavně vonící orchideje a tahle je prostě paaaarádní. Připomíná mi kokos obalený v čokoládě.
nádherná...fakt nemá chybu...mám jí doma taky, narostlou trochu víc, ale zatím žádný kvetení....jak jí pěstujete? třeba dělám někde chybu......díky
a také bych ráda věděla co Kačka roste ale nekvete