Hippeastrum

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Hippeastrum

Příspěvek od EvaJ »

marťan píše:to Věra a tommy - naprosto s vámi souhlasím... :!:
Abych měl klid a dost času na kytky a focení,začal jsem vstávat ve čtyři hodiny... :twisted: :mrgreen:
Což nemůže být považováno za normální,že ano... :lol:
No zrovna jsem koukala, že jsi v tuto dobu dával Phragmipedium a delenatii.... jsem si říkala, že jsi jak ti počítačoví nadšenci, ti také nejvíc žijí v noci (mám dva doma ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ).
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

to Eva - když chci fotit,tak to trvá hodinu,spíše dvě.To se za normálního provozu skoro nedá... :roll:
A co Ty,tak brzy ráno,barvila jsi vajíčka... :!: :?: :mrgreen:
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

marťan píše:to Eva - když chci fotit,tak to trvá hodinu,spíše dvě.To se za normálního provozu skoro nedá... :roll:
A co Ty,tak brzy ráno,barvila jsi vajíčka... :!: :?: :mrgreen:
ne, dobrovolně jsem nevstávala - vyhnalo mě štěně, že se chce vyvenčit, proběhnout a zahrát si s míčem. naprosto mu uniká, že panička by ráda ještě spala.
A takhle po ránu se zase dá něco dělat tady, třeba fotit, protože zbytek osazenstva má ještě půlnoc :lol: :lol: :lol:
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

marťan píše:to Věra a tommy - naprosto s vámi souhlasím... :!:
Abych měl klid a dost času na kytky a focení,začal jsem vstávat ve čtyři hodiny... :twisted: :mrgreen:
Což nemůže být považováno za normální,že ano... :lol:
Marťan,asi začnu vstávat ve tři,ale jaké bylo mé smutné překvapení,dostečně jsme utěsnili skleník na chladné orchideje a pěkně namrzly, skoro je mi do breku.Masdevalié jsou dobré, nejhorší je Zygopetalum, odontoglossum,jak grande tak i nějaké ostatní, ba i některé botanické pelargonie to odnesly,ale hlásili mráz jen -2 st a to i pro pelargonie je na krátký čas dobré. Kytky byly suché tak doufám,že obrazí, a listy nevím co s nimi...
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Věra píše: chladné orchideje a pěkně namrzly,
Mě by Věrko zajímalo jak se na to tváří Paph.insigne od p.Kalouse?Máme stejné.Měla jsi pěkně narostlou rostlinu ,když jsem ji minule viděla. Kolik jsi tam měla asi stupňů?Zajímá mě to kolik asi asi ;) snese .
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

HAKI píše:
Věra píše: chladné orchideje a pěkně namrzly,
Mě by Věrko zajímalo jak se na to tváří Paph.insigne od p.Kalouse?Máme stejné.Měla jsi pěkně narostlou rostlinu ,když jsem ji minule viděla. Kolik jsi tam měla asi stupňů?Zajímá mě to kolik asi asi ;) snese .
Ty jsou v pohodě, to jsem ponechala ve skleníku u domu, do toho samotného, tam byly odontoglossa,masdevalie,dendrobia(ta to celkem přežila),pinguiculy ty jsou dobré, no některé botanické pelargonie taky mají listy,že bych brečela a sukulenty jsou ok,ještě že to bylo bez vody....
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Ublížila bych jednomu: lemboglossum rossi na klacku je dobré a i květ zůstal...
zdenekraab

Příspěvek od zdenekraab »

Griffinia rochae (Amaryllidaceae) také se jí říká mini Worsleya.
Přílohy
Griffinia rochae.jpg
Naposledy upravil(a) zdenekraab dne stř 07. srp 2013 18:25:50, celkem upraveno 1 x.
lipo

Příspěvek od lipo »

Velmi uspokojive.
tommy

Příspěvek od tommy »

Moc pěkná grifinie. Mně letos výborně kvetou dvě G. liboniana od Vás, opylování se daří, ale nikdy plůdek nedotáhnu do zralosti, pravidelně to končí velkými, ale ještě bílými a zjevně nezralými semeny, která neklíčí - nemáte nějaký fígl?
T.
Odpovědět