Phragmipedia jsou všeobecně k solím více tolerantní než paphiopedila. Z paphiopedil jsou nejcitlivější brachypetala.marťan píše:to Lukáš - díky za vysvětlení...![]()
Bude asi lepší úvaha,že zatímco Phr.besseae,schlimii,pearcei a wallisii žijí v extrémě čistém prostředí,kde je salinita vody do 10 ppm,tak např.Phr. boissierianum se vyskytuje na běžných místech (okraje cest),kde byly naměřené hodnoty 150 ppm (Koopowitz).I tuto hodnotu (150 ppm) považuje Koopowitz za relativně nízkou...
Právě kvete 4
Re: Právě kvete 4
Mě mrchy nechtějí kvést.....marťan píše:Zpráva o stavu dvojčat...
Věrko,to je delenati od vás,kupoval jsem je v únoru v Praze... 
To je od Luda, ne ode mě,ale jen mi nejde do hlavy, má všechny střevíce u sebe, žádný pokles a vykvetou mu...marťan píše:Věrko,to je delenati od vás,kupoval jsem je v únoru v Praze...
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Na to je vysvětlení-možná
. Jestli se dobře pamatuji může je mít v té skleněné verandě –části domu? Důležité kolik tam má v noci –průměrná teplota k 13,3°C k indukci by stačila. Paph. delenatii-jižní Vietnam oblast Dalat-Nha Trang obvykle ve výškách 1100-1200 m .n .m. Popis je i z 800-1 500m .n. m .Nebo jak prodává a přiváží nové rostliny –zakvetou bez velkého přičiněni.
No nějak tak třeba.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Některé klony potřebují pokles teploty v zimě na 10st (přežilo mě i 0), jiné kvetou bez toho, asi podle toho z jaké n. výšky pocházejí.
Hanko, všechny pafíci má ve skleníku s celou botanikou.Ve verandě jen phaly a Catleye..VěraHAKI píše:Na to je vysvětlení-možná. Jestli se dobře pamatuji může je mít v té skleněné verandě –části domu? Důležité kolik tam má v noci –průměrná teplota k 13,3°C k indukci by stačila. Paph. delenatii-jižní Vietnam oblast Dalat-Nha Trang obvykle ve výškách 1100-1200 m .n .m. Popis je i z 800-1 500m .n. m .Nebo jak prodává a přiváží nové rostliny –zakvetou bez velkého přičiněni.
No nějak tak třeba.
To bude tím,že jsou to živé organismy,tudíž je každý jiný... 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
zásah ! Tak tohle je přesnýmarťan píše:To bude tím,že jsou to živé organismy,tudíž je každý jiný...