Jardo, vůbec ne. Zrovna dnes jsem ho přendal na stinnější místo, protože mezi ostatními dendrobii mu začaly červenat listy. V zimě je v minimální teplotě kolem 14 st. a teď v pohodě nakvétá. Žádné velké extrémy nepotřebuje.olaw píše:To je nádherný Dendro.![]()
![]()
Bude chtít asi hoodně velký pokles teplot za vysokého světla. Téměř plné slunce.
Dendrobium unicum
Re: Dendrobium unicum
Asi jsme si nerozuměli. Psal jsem o Dendrobium unicum.olaw píše:No tak vidíš Romčo, tak to pokvete jako divý.
Jardo, květ longicornu tento rok asi nebude, tak alespoň fotečka unicum v již plné parádě. Zítra asi již budou otevřeny vše 4 kvítky. Je pro mne celkem nepochopitelné, že Stardust, který má jak již tu bylo zmíněno sice jen málo krve z unicum, mi na jižní oknech příliš nejde a slušně s nim bojuji o jeho přežití. 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Romčo, je to zvláštní, ale pro mě je Stardust také začarovaný, snad nejtěžší dendrobkoRomča píše:Jardo, květ longicornu tento rok asi nebude, tak alespoň fotečka unicum v již plné parádě. Zítra asi již budou otevřeny vše 4 kvítky. Je pro mne celkem nepochopitelné, že Stardust, který má jak již tu bylo zmíněno sice jen málo krve z unicum, mi na jižní oknech příliš nejde a slušně s nim bojuji o jeho přežití.
To je nádherné, pro mne jedno z nejkrásnějších dendrobií
Ja som dostala 2 keiky Stardustu. Celu zimu boli pri J balkone, polievala som tak raz za 2 tyzdne a teraz ma 1 keika pucik. Pomalicky sa zacina roztvarat 
Zdravím, dnes mi prišlo Dendrobium Unicum, od Schwertera, "až" jedinká hluza, síce s 3 pukmi, ale s mizernými korienkami...prišlo to v nejakej kamennej drti, môžem to dať zatial do mini kochlíčka do vzdušného kôrového substrátu, než si zvykne a zakorení? Potom neskôr ho chcem vyviazať. Bude ten kôrový substrát dobrý? Tie kamenky sa mi moc nezdajú a rastlina sa mi zdá velmi slabá........
ale aby som len nenadávala...tak Aerangis stylosu poslal s 2 rastlinami.
ale aby som len nenadávala...tak Aerangis stylosu poslal s 2 rastlinami.