Coryanthes
Re: Coryanthes
Jinak letos mi 2 přibydou. tak by mě zajímalo jestli je lepší květináč nebo košíček
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Takže budeš pěstovat doma?A co vlhkost ta by měla být stále vyšší až 80%Narcis píše:kdyžtak ho dám k jižnímu oknu
Vzhledem k tomu že možná někdy pokvetou tak raději košíček. https://lab.troymeyers.com/flasking/photo.php?id=1278Narcis píše:tak by mě zajímalo jestli je lepší květináč nebo košíček
HAKI píše:Takže budeš pěstovat doma?A co vlhkost ta by měla být stále vyšší až 80%Narcis píše:kdyžtak ho dám k jižnímu oknuVzhledem k tomu že možná někdy pokvetou tak raději košíček. https://lab.troymeyers.com/flasking/photo.php?id=1278Narcis píše:tak by mě zajímalo jestli je lepší květináč nebo košíček
máme starej barák kde je vlhkost dost vysoká, hlavně v pokoji s orchidejema takže o to se nebojím
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Já mám Coryanthes krátce tak na mě moc nedej a zkušenost pěstování v bytě taky nemám.Až si ho pořídíš -budu zvědavá jak se mu daří.Narcis píše:
máme starej barák kde je vlhkost dost vysoká,
Docílím. orchideje na léto odnášim na chráněný místo ven. navíc je pravidelně rosim a maj tam takový mikroklima a ještě každej den zalejvám. svědčí to všemHAKI píše:Já mám Coryanthes krátce tak na mě moc nedej a zkušenost pěstování v bytě taky nemám.Až si ho pořídíš -budu zvědavá jak se mu daří.Narcis píše:
máme starej barák kde je vlhkost dost vysoká,ještě tu vlhkost docílíš i v létě...hm?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem dneska přendala jeden menší Coryanthes do podobného nízkého košíku-třeba to poroste líp.Focení jako pro porovnání růstu je fakt dobrý.
Koupila jsem si v březnu na výstavě v Drážďanech coryanthes macrantha, moc se líbil květ. Nemám s ním ale žádné zkušenosti a moc mi pomohly ty vaše. Sehnala jsem kyselinu mravenčí, přesadila do košíku pro vodní rostliny a uvidíme. Zatím se jí daří, ale ráda bych věděla, jak se daří vám ostatním a jestli někomu už vykvetla, za jak dlouho a v jaké velikosti.