Pokud se to povede, dejte prosím foto celého stádečka, bude to pěkný pohled. Díkytommy píše:Po čtyřech letech od výsevu vykvetl semenáč hvězdníku ze semen sbíraných v Řecku. Semenáčů mám celkem jedenáct (všechno to bylo z jednoho semeníku) a letos jich pokvete hned pět najednou, tak jsem zvědavý, jak budou vypadat ty ostatní.
T.
Hippeastrum
Re: Hippeastrum
To určitě dám, ovšem pokud se sejdou - zatím to vypadá spíš na pět sólokvetení
.
T.
T.
Tak vykvetly další dva semenáče z Řecka, dám je sem včetně toho prvního pro srovnání. Je to celkem rozrůzněné, což mne trochu překvapilo. No uvidím, až vykvetou ty další. Plus komerční hybrid Rembrandt van Rijn.
T.
T.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
jsou krásné, tuhle barvu fakt můžu

Všechny jsou pěkný. Ty barvy jsou krásně ohnivý
Sice to není hvězdník, ale má k nim hodně blízko: Griffinia liboniana. Malinká kytka, květy tak 3 cm v průměru, stvol vysoký asi 20 cm, neskutečná barva květu. Dostal jsem dvě cibulky v lednu a obě kvetou, resp. jedna kvete a druhá pokvete, ale minou se - je to cizosprašná kytka
. Za kvetení nejsem zodpovědný, všechno už bylo založeno v cibulkách při jejich příchodu, takže se tu vlastně chlubím peřím neznámého thajského pěstitele
. Snad to není naposledy, co kvetou...
T.
P.S.: Za kvalitu fotky se omlouvám, ačkoli pozorně čtu Marťanovy příspěvky, na implementaci zatím nedošlo...
T.
P.S.: Za kvalitu fotky se omlouvám, ačkoli pozorně čtu Marťanovy příspěvky, na implementaci zatím nedošlo...
to tommy-fotka je OK,zkusil bych víc pokusů a přidával DOF -hloubku ostrosti-asi by mohla být větší...
U té Hipeastrum 07 bych posunul zelený drátek mimo záběr...
Ale gratuluji k úspěchu-čtyři roky je dost...
Měj se...
U té Hipeastrum 07 bych posunul zelený drátek mimo záběr...
Ale gratuluji k úspěchu-čtyři roky je dost...
Měj se...
Marťane, můj problém je, že nejsem schopen najít dostatek času, abych si sedl s foťákem a všechno si vyzkoušel - proto zatím fotím jen "dokumentační" fotky v plně automatickém režimu. O následné úpravě v Zoneru ani nemluvím, stihnu tak maximálně oříznout a zmenšit rozměr. Že ten snímek G. liboniana má malou hloubku ostrosti tak nějak tuším...
. Víc pokusů nebylo možných, protože pozadí tvoří tričko mé ženy a vzhledem k tomu, že ho měla právě na sobě, měl jsem jen čas jen na dva snímky. Ten druhý dopadl ještě hůř.
T.
T.
Tommy, to jsi na tom líp než já, ještě ani na to ořezávání jsem se nedostala, no času opravdu málo.....jinak jsou krásné včechny .....tommy píše:Marťane, můj problém je, že nejsem schopen najít dostatek času, abych si sedl s foťákem a všechno si vyzkoušel - proto zatím fotím jen "dokumentační" fotky v plně automatickém režimu. O následné úpravě v Zoneru ani nemluvím, stihnu tak maximálně oříznout a zmenšit rozměr. Že ten snímek G. liboniana má malou hloubku ostrosti tak nějak tuším.... Víc pokusů nebylo možných, protože pozadí tvoří tričko mé ženy a vzhledem k tomu, že ho měla právě na sobě, měl jsem jen čas jen na dva snímky. Ten druhý dopadl ještě hůř.
T.
to Věra a tommy - naprosto s vámi souhlasím...
Abych měl klid a dost času na kytky a focení,začal jsem vstávat ve čtyři hodiny...
Což nemůže být považováno za normální,že ano...
Abych měl klid a dost času na kytky a focení,začal jsem vstávat ve čtyři hodiny...
Což nemůže být považováno za normální,že ano...