Dendrobium wardianum
Dendrobium wardianum
Ještě jedno přeji dobrý večer a ráda bych sem dala pár foteček takové mojí dendrobii Adély.Dendrobium wardianum paří do skupiny temperovaných a opadavích dendrobii, kvete z internodii jako D. nobile. K indukci kvetení také potřebuje pauzu se snížením teploty a omezením zálivky, ale ne nijak závratnou. Nyní se mi opět nalévají internodia a přitom rostlina stále narůstá - proto ta Adéla
. No snad to nebudou keiky
, málem bych zapoměla dodat, že květy jsou poměrně trvanlivé kvetla cca 6 týdnů a voní příjemnou květinovou vůní na sluníčku. Naposledy kvetla na podzim a k indukci došlo díky chladným dnům v srpnu pár základů poupat sice zaschlo, když se nenadále oteplilo, ale co se dá dělat nemusí pršet stačí když kape. 
Re: Dendrobium wardianum
Kvetoucí klacky - to je něco pro mne. Paráda
Díky za pochvalu
. Kvetoucí klacíky jsou opravdu facinující, zrovinka tohle dendrobko mi chtěla moje matinka v létě vyhodit, že nějak chcípe a dělají se na něm divný boule
. Dostala náležité pouční a pak jen koukala co ty klacky dovedou
.
Však už jich mám na jaro plno na seznamu do Drážďan
Však už jich mám na jaro plno na seznamu do Drážďan
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
a tak koukám, že tady mám další spřízněnou duši na dendrobia a kvetoucí suché klacíky
. Wardianum je moc pěkné. Mám ho asi dva roky, ještě mi nekvetlo, vloni jsme zachraňovali po napadení sviluškou. Ale letos vypadá, že už to snad půjde.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Na té kytce co mám doma zatím neroste na pahlíze nic, přitom na D. nobile a fimbriatum už ano.
Možná je to stále ještě malá rostlina, nebo kvete později...?
Možná je to stále ještě malá rostlina, nebo kvete později...?
Rostlinka je poměrně velká cca 35 cm, ale chce k indukci tu pauzu a chladnější prostředí. Nobilata na mě letos kašlou
. Už se těším na fotky vašeho fimbriata
.To mám , ale malý.
Musím se pochlubit,dnes jsem zjistila,že se chystá na květ......jen potřebuji potvrdit to, co si myslím o něm já: opět nezalévat až se ukáží poupata, pak teprve vodu, je to tak? Nobilka mi jdou moc pěkně,mají nasazeno všechny,až rozkvetou pochlubím se....všem děkuji VěraEvaJ píše:a tak koukám, že tady mám další spřízněnou duši na dendrobia a kvetoucí suché klacíky![]()
. Wardianum je moc pěkné. Mám ho asi dva roky, ještě mi nekvetlo, vloni jsme zachraňovali po napadení sviluškou. Ale letos vypadá, že už to snad půjde.
tak jsem právě čerstvou majitelkou tohoto krásnýho dendra. Dokonce přišlo se dvěma "čudlíky"....a žádný drobeček to teda není 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Kačko, odkud ho máš ? Já měla to svoje napadené sviluškou, tak už se celý rok vzpamatovává.kaacka3 píše:tak jsem právě čerstvou majitelkou tohoto krásnýho dendra. Dokonce přišlo se dvěma "čudlíky"....a žádný drobeček to teda není