Ceratostylis rubra
Re: Ceratostylis rubra
Máš ji hezky naaranžovanou,pěkně to vypadá
.Kvete přesně jak píšeš,dá si chvíli klid a pak znova.Ted mi kvete zase, už po čtrvté,tentokrát má jen dva květy.Vděčná kytička. 
Mám ve vitríně korkové pozadí a kytku mám vsazenou do něj i s rašeliníkem a ten obrůstá mechem
Tak mám také první květ na Ceratostylis rubra (retisquama) a doufám, že časem přibudou další
. Pěkně nakvetená rostlina musí vypadat úžasně.
Už se o ní dlouho nepsalo tak trošku otevřu tohle vlákno, tato krasavice je opravdu vděčná, hodně mi narostla a momentálně kvete 7 květy a protože je to taková šikulka, objednala jsem si ještě jednoho prcka, minulý týden, od pana Kačerovského a ten prcek kytka jak viděl to kvetení pustil taky 2 květy. 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Radost pohledět
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Prosím o radu: dostala jsem Ceratostylis rubra, takovou větvičku, nikde žádný kořen, tak jsem ji položila na rašeliník a ona vykvetla má dva květy,ale kořínky nikde nevidím,co s tím? Už to mám na rašeliníku asi 3 měsíce.Díky za radu Věra
Nikdo neporadí?Věra

Věrko, už jsi dost zkušená na to, abys věděla, že jsi ji vůbec neměla nechat vykvést, protože květy berou sílu na růst, takže díky květům to asi nejspíš odepíšeš. Vím je to lákavé ale měla sis vybrat.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Některé orchideje po odlomení květů tvrdohlavě nasazují další až se ukvetou k smrti. Možná ještě není nic ztraceno.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
Ceratostylis sám o sobě moc dobře nekoření.Teda rubru jsem v ruce neměl,ale himalaica nebude moc v tomto odlišná .