Dendrobium senile
Re: Dendrobium senile
Zdravym all...Citam tu ze paphio ma kvitnucu Euchile citrina....to nieje maturita ....ale doktorat.Pred nim klobuk dolu.
- josef1josef
To Olaw:D. senile mám na seznamu na jednom z prvních míst. Mohl bys, prosím, popsat podmínky jaké rostlina měla? O vodě jsi psal, takže vlhkost, teploty a orientace na svět. stranu - světlo? Byla (škoda toho minulého času
) vyvázaná, jak často jsi rosil?
Ať se všichni poučíme, co dělat nemáme
Díky a hezký den všem.
Josef1josef.
Ať se všichni poučíme, co dělat nemáme
Díky a hezký den všem.
Josef1josef.
Psalo, je tady oddíl jako Cattleya - Euchile. A není to více méně nic problémového.
No, podstatný bylo, že jsem ho zaléval studniční vodou a v tom byl ten problém. Bohužel potom chřadlo velmi rychle. Měl jsem ho navázaný na kusu xaximu a s tím jsem se v té době taky dvakrát nekamarádil. Ona to byla i docela malá rostlina a tak se to všechno sečetlo a průšvih byl na světě. Jinak jsem ho pěstoval na zasklené lodžii orientované na jih a přes zimu, protože balkon ještě nebyl upraven, jsem ho stěhoval na severní stranu, kde nebylo moc světla. Bylo ale na suchu a tak nerostlo, aby bylo třeba moc vytažený. Teploty v létě okolo 25ti °C (někdy i víc) a v zimě okolo 15ti °C. Vlhkost přes léto vysoká a na zimu sucho. No, klasické pěstování pro opadavá Dendrobia, jen ta tvrdá voda....

Ako sa Vám darí s pestovaním tohto dendrobia,zakvitlo už niekomu?Chcela by som si ho zákúpiť ale čitala som ,že v našich podmienkach sa zle pestuje,nekvitne a pahľúzy sa deformujú.Tak ak ho niekto pestuje prosím o radu 
To se jen tak říká, není na ní nic složitého, byla to moje jedna z prvních kytek a mám ji do dnes. Je to jen o tom, že se jí straší a mnozí z ní mají naprosto zbytečný respekt. Chce chladněji a dost světla. Myslím, že se tady o ní nejen psalo ale má tady i fota.olaw píše:Jo jo, ale o Euchile citrina se tu ještě nepsalo?![]()
![]()
To je prý pěstitelská maturita ne-li diplomová práce... A když člověk vidí, jaké trsy to dokáže udělat, to je naprostá nádhera... Já u svého D. senile udělal asi zásadní chybu a to, že jsem ho zaléval studniční vodou, protože kamenec, který se na něm udělal, asi znemožnil růstu novým pahlízám....
Ďakujem za radu.Pri akej teplote ho pestujete?bude mu stačiť teplota 12-17 stupňov?
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Nejsem si jistý jestli náhodou Míra nereagoval spíše na starý Olawův příspěvek o Euchile citrina.
hezký den
Pavel
hezký den
Pavel
Aby som to upresnila ,chcela som sa informovať na Dendrobium senile.Hlavne tých pestovateľov ktorý v roku 2009-2010 o ňom tu na fore písali,aké majú s ním skúsenosti po dlhšom čase.Uvítam každú radu

Po delším čase mi odešlo.
Chce určitá specifika a to jsou zkušenosti s opadavými Dendrobii. To jsem dříve neměl a hlavně jsem zaléval studniční vodou, což byl poslední hřebíček do rakve (spíš do kompostu)
.
Chce určitá specifika a to jsou zkušenosti s opadavými Dendrobii. To jsem dříve neměl a hlavně jsem zaléval studniční vodou, což byl poslední hřebíček do rakve (spíš do kompostu)