Vzhledem k nevhodným klimatickým podmínkám (málo světla, krátký den a nižší teploty) je lepší přes zimu (listopad, prosinec, leden) orchideje nehnojit.pavla píše:S těma vůněma jste mě trochu postrašili.... Uvidíme, jestli se vůbec dočkám kvetení.
Zajímá mě jiná věc - pokud Stanhopea roste, nebo tlačí květ, tak se má přihnojovat i když je to v zimě nebo v zimě v žádném případě ne?
Stanhopea
Re: Stanhopea
Takže pokud přes zimu tlačí květ, "utáhne" to ze zásob z pahlízy...?
Zdravim, potrebujem poradit. Mam moznost zohnat mladu stanhopeu, zatial netusim ake druhy su v ponuke, ale ak by sa dalo vybrat, ktory druh mi odporucite ako pre zaciatocnika? Dakujem
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Myslím když už je pahlízka vyzrálá a rozhodne se kvést není to o zásobách ale o světle v zimě.Vykvetla tedy ?pavla píše:Takže pokud přes zimu tlačí květ, "utáhne" to ze zásob z pahlízy...?
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Všechny jsou stejné ......potvoryButka píše:ktory druh mi odporucite ako pre zaciatocnika? Dakujem
Stále jsem v očekávání. Ale zalévám, dokonce se mi zdá, že po víkendové zálivce květ poskočil.HAKI píše:Myslím když už je pahlízka vyzrálá a rozhodne se kvést není to o zásobách ale o světle v zimě.Vykvetla tedy ?pavla píše:Takže pokud přes zimu tlačí květ, "utáhne" to ze zásob z pahlízy...?
Tak jsem se konečně také dočkala. Měla by to být S. connata, ale nevím - co říkají zkušenější?
Podle netu mi připadá dost tečkovaná...
Kvetení je moje zásluha jen částečně. Kytku jsem koupila až letos na podzim, ale naštěstí jsem ji hned přesadila do košíku - to jsem zjitila, že už tlačí květ.
Ráno, když jsem odcházela do práce, tak jsem viděla právě to rozpukávání, ale nemohla jsem čekat, až se vyparádí. No a vůně? Jestli někomu voní naftalín, tak voní. Doufám, že to nebude moc intenzivní, větrat se v této zimě moc nedá
Kvetení je moje zásluha jen částečně. Kytku jsem koupila až letos na podzim, ale naštěstí jsem ji hned přesadila do košíku - to jsem zjitila, že už tlačí květ.
Ráno, když jsem odcházela do práce, tak jsem viděla právě to rozpukávání, ale nemohla jsem čekat, až se vyparádí. No a vůně? Jestli někomu voní naftalín, tak voní. Doufám, že to nebude moc intenzivní, větrat se v této zimě moc nedá
Po většinou to velmi intenzivní bývá.
Všem vám krásně kvetou. Já se asi nedočkám.
Všem vám krásně kvetou. Já se asi nedočkám.
- drroman
- Kontaktovat uživatele:
jestli je cítit naftalínem,tak není jediná.V arboretu jich bylo cítit více