Epidenrum latilabre

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
orchidejky

Epidenrum latilabre

Příspěvek od orchidejky »

Jak jsem se již chlubil, tak jsem si na O.B. koupil tuhle kytičku, je to nádherný trs, má šest květních výhonků, takže z ní mám radost. Zatím se zdá jako celkem hodná kytička, mám ji v temperovaných až teplých podmínkách, jednou týdně koupu. Chtěl bych se zeptat, zda s ní má někdo více zkušeností a hlavně čeho se mám vyvarovat. Vím, že ji tu má MilaJ, tak snad alespoň on napíše více. Přikládám fotografii rašícího poupěte :mrgreen:
Obrázek
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: Epidenrum latilabre

Příspěvek od Mila.J »

Nevím, čemu vyvarovat. Připadne mi celkem bezproblémová. Teď jsem se divil, že má mokrý květináč, čili stagnuje. Je v dormanci. Ale jinak často bere vody hodně,tedy dá se dost zalévat, zatím jsem si nevšiml, že by hnila. Můj problém je, že vždy něco ulomím. Ale to je hlavně mou neopartností. Kvete , přirůstá spolehlivě. Myslím, že bude tolerantnější. Zatím jsem ji nestrkal kdovíkde, po studeném skleníku apod. Mám ji s ostatními Epidendry. Trochu mne zlobí, že roste do všech stran, často vodorovně. To je pak jak dělané k ulomení.
orchidejky

Tak to jsem chtěl slyšet :mrgreen: To že bujně roste je ravda, mám kvěináč samý nový výhon :P Děkuju za pár potěšujících slov ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Teda Romane a to si v klidu pomluvíš Epidendrum porpax jo?
Mně se teda tahle kytička taky líbí. :mrgreen: :mrgreen:
orchidejky

olaw píše:Teda Romane a to si v klidu pomluvíš Epidendrum porpax jo?
Mně se teda tahle kytička taky líbí. :mrgreen: :mrgreen:
No jo, už mlčím :oops: Když tahle byla tak narostlá a těch stvolíků a volala, já chci do K.H. a ne zpátky do Itálie :lol:
orchidejky

První květ se zdárně otevřel, je opravdu miniaturní, ale zajímavý, až budou rozkvétlé celé stvoly bude to super. Zajímavá je především stavba stvolu, který je jakoby poskládán z do sebe zapadajících lístků (připomíná to do sebe narovnané šálky na čaj :lol: ), z kterých vykukuje poupě.
Epidendrum latilabre
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

Pár dalších fotografií zde :arrow: http://orchidejky.rajce.idnes.cz/Orchideje4
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

To už? :shock:
Je nádherný Romane. Však ty víš, že já jsem na takovýhle kytky. :lol: :lol: :lol:
Koupil jsi dobře. Máš ho v květináči nebo na kůře?
orchidejky

olaw píše:To už? :shock:
Je nádherný Romane. Však ty víš, že já jsem na takovýhle kytky. :lol: :lol: :lol:
Koupil jsi dobře. Máš ho v květináči nebo na kůře?
Já až tak nadšený nejsem (já jo, ale Monča už tak ne :lol: ), to je tak, když kupuješ naslepo, ale ta rostlina je megatrs a krásnej. Je v květináči a šíleně se rozrůstá, tak ti pak kousek nechám
Odpovědět