Destilovana voda
Re: Destilovana voda
kamarad si totiz pred nedavnem koupil do lekarny velice drahy destilacni pristroj,tak ted vyrabi destilku .. tak proto se ptam
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem si koupila osmotickou (demineralizovanou) vodu a má 170mikroS. Z kohoutku má 250mikroS....to jsem si teda opravdu pomohla 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Jářku no to jsou poměry. To už aby člověk chodil nakupovat vodu s konduktometrem
Normálně bych měl 100 chutí takový produkt reklamovat.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Psala jsem jim mail, jestli je to normální, tak jsem zvědavá zda vůbec odpovědí. Ale táhnout těch 15litrů zpátky se mi moc nechce. Příště si ten konduktometr s sebou raději vezmu...pavelheger píše:Jářku no to jsou poměry. To už aby člověk chodil nakupovat vodu s konduktometrem![]()
Hezký den
Pavel
Tak to je drsný. Destilace bude tedy podstatně efektivnější, že?kajmii píše:Dneska jsem si koupila osmotickou (demineralizovanou) vodu a má 170mikroS. Z kohoutku má 250mikroS....to jsem si teda opravdu pomohla
Jen, kde brát destilku levně co?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Známý koupil v drogerii destilku s 300 μS...
Jako osmoticky upravená voda - pitná- se dělá voda u které je za osmózou zasolovací foltr s dolomitem.
Jako osmoticky upravená voda - pitná- se dělá voda u které je za osmózou zasolovací foltr s dolomitem.
To ji chladili přes šterk ne?
Tak to aby si pomalu člověk destiloval doma sám.
Tak to aby si pomalu člověk destiloval doma sám.
V rámci diskuse se s vámi podělím o výsledky jednoho pokusu. Není z mé hlavy. Princip je takovýto: když voda mrzne, koncentruje se osah solí vprostředku a mrzne od krajů. Vnitřní jádro mrzne až nakonec, protože je nejvíc nasycené. Nalila jsem vodu do hrnce a šoupla do mrazáku. Když byla částečně zmrzlá, navrtala jsem dírku a prostředek vylila. Zmrzlý zbytek jsem nechala rozmrznout. A výsledek pokusu: původní voda z kohoutku 630 mikroS, rozmrzlá voda 237 mikroS. I na hradeckou vodu dost dobrý. Bohužel nepraktický, pokud zrovna nemáte doma mrazírnu. A včil mudrujte 
Hodně lidí destiluje doma. Ale zas by mě bylo líto s tím zalívat kytky.
Když tak mazat kolena.