Mám je venku a také si nestěžují.EvaJ píše:už jsem si ji také pořídila, mám ji jen asi měsíc, ale zatím vypadá, že je ve skleníku spokojená.
Lycaste
Re: Lycaste
Ako vyzeraju vase lycasty? Moja scvrkava pahluzy a neviem ci zalievku obmedzit a dat do chladu alebo nie. Zatial je na juznom okne, teplota okolo 17-19 stupnov.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Lycaste přiliš chladné nejsou , jak se traduje. Scvrkávání pahlíz je dobrou indikací zálivky. Rozhodě větší scvrkávání nedovolit. Žadné nemají být nikdy ůplně suché. Záleží na druhu a fázi vývoje. Opadavé druhy bez listí jsou samozřejmě v dormanci, tak moc vody nechtějí. Jen hlídat, aby se právě moc nescvrkávali. Neopadavé druhy i v dormanci se zalévají přece jen trocho víc.
Důležité je také, v jakých jsou podmínkách. S dostatkem světla a vyšší teplotou víc vody, neopak míň.
Důležité je také, v jakých jsou podmínkách. S dostatkem světla a vyšší teplotou víc vody, neopak míň.
Mam lycaste aromaticu. Na tohtorocnej pahluze listy este ma a netvaria sa, ze by schli.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Aromaticu mám teď v plném růstu. Nové pahlízy jsou poloviční velikosti. To je důvod k největšímu zalívání. Než plně dorostou. Rostlina to dává jasně znát. Bere vodu ze substrátu hodně. Každý ji ale může mít momentálně v různém stádiu vývoje. Pokud už jsou pahlízy dorostlé, ještě olistěné (aromatica je opadavá), tak postupně snižovat zálivku.
Lycaste
No myslím, že je hodně neznámých věcí, které nejsou běžné. Talé jich několik mám. Koupil jsem Idu latu a už jsem myslel, že to vyhodím. Třičtvrtě roku sebemenší náznak, že by chtěla růst (zakoupeny 2 pahlízy s jedním listem) a ejhle začíná mít dva nové výhony. Na květ si ještě hezky počkám.
Poradte mi, prosim, co s touto mojou aromaticou. Pahluza sa scvrkava, ale listy nezltnu. Mam ju na juznom okne, cez den okolo 22-25, v noci 18.
Tipnul bych, že jsou kořeny v háji. Teď by se neměly moc zalévat. Substrát vypadá mokře.
Mokry je preto, ze som ju dnes poliala. Cez tyzden ju rosim, lebo je pri radiatore. Co teda s nou?