No náááhera u mě ničehož ,ale podle fotek jsem zjistila že ty potvory u mě kvetly ještě v listopadu.tak snad nějaká šance ještě je .Míra píše: Právě mi nasazuje na květ Stanhopea florida.
Stanhopea
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stanhopea
Mám další zcela začátečnický dotaz - Stanhopee rostou celoročně? Pahlízka narostlá letos u mě je menší než loňská, takže jsem myslela, že ještě poroste a ona už asi tlačí další výhon. je teda teprve září...
Zatím si říkám, že mi stačí, že neodešla a jsou vidět nové kořeny, velikost pahlíz budu řešit až příští rok, jestli přečká zimu
Zatím si říkám, že mi stačí, že neodešla a jsou vidět nové kořeny, velikost pahlíz budu řešit až příští rok, jestli přečká zimu
Neměla dobrou výživu, jakmile se pahlízy a listy zmenšují, tak strádá.
Je mi to jasné (mimochodem to je ta flekatá, co už měsíc laboruju, co jí chybí
). Ale jak už jsem psala, budu ráda, když přežije zimu, bude mít dostatek zdravých kořenů a pak se zaměřím na ostatní...
Pavlo nedělal bych s tím nic. Při přesazování roztříhat košíček . Je to celkem běžné a nic zvlášť nenormálního.
Díky. Já tam trochu nakukovala, ale ono by s tím asi stejně nešlo nic dělat (bez poničení kořenů).
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Občas mi to dělají také. Ne a ne pochopit, že se mi to tak nehodí. 
Stanhopea si roste prostě jak chce a naprosto kašle na přání majitele. Přesně tak i kvete. U nich není nic neobvyklého. Nemá cenu se znepokojovat.pavla píše:Proč mi ta moje rostlina tlačí nový výhon takto zespod? Mám s tím něco dělat?
Jsou to rozmarné kytky
Mila to vystihl naprosto přesně - ne a ne pochopit, že se mi to tak nehodí a navíc já jako začátečník jsem si mohla myslet, že je to květ