NĚCO ZE ZAHRADY
Re: NĚCO ZE ZAHRADY
Ano retacel zastavuje růst a proto jsou výhony krátké. O to krásnější jsou pak korunky. U bonsají jej však nepoužívám. Jen u ibišků do bytu. Kde ho koupit? Pohledat na netu. Jednoduché.
Míro, to já jsemm věděla,ale násada květů by měla být větší,ale bylo to stejné,rostliny jsou kompaktnější...VěraMíra píše:Ano retacel zastavuje růst a proto jsou výhony krátké. O to krásnější jsou pak korunky. U bonsají jej však nepoužívám. Jen u ibišků do bytu. Kde ho koupit? Pohledat na netu. Jednoduché.
Věrko, asi záleží na rostlině. Mně takto ošetřený ibišek překrásně a velice bohatě kvete, při tom má průměr korunky cca 30cm. Protože ale mám čím dál víc kytek, musel pryč, protože i tak zabíral místo, takže šel k synkovi. Tyhle různo bonsajky co mám jsou přes léto venku a na zimu na pěstebním stole. Víc jich už ale mít nemůžu.Možná se i některých začnu zbavovat.Věra píše:Míro, to já jsemm věděla,ale násada květů by měla být větší,ale bylo to stejné,rostliny jsou kompaktnější...VěraMíra píše:Ano retacel zastavuje růst a proto jsou výhony krátké. O to krásnější jsou pak korunky. U bonsají jej však nepoužívám. Jen u ibišků do bytu. Kde ho koupit? Pohledat na netu. Jednoduché.
Míro, možná to bylo koncentrací, kterou jsem dala a potřebovala jsem to na duben v květu a jelikož se to zarazilo,tak to byl celkem problém,každý chce vidět květy. Proto více méně dělám rostliny pro sebe a mám radost ze všeho co vykvete...Ráda se přiučím od ostatních, díky..Věra
Super byl bych moc rád,našel jsem někde 10litrů balení a to se mi zdá trochu moc na dva ibišky,co mám...děkujiVěra píše:Mám ho taky doma,podívám se pokud ho bude dostatek,tak ho pošlu, u pelargonií se mi neosvědčil,zastavili růst a dlouho seděly a nic nedělali. Násada květů byla stejná....Věracernosekc píše:a Retacel seženu kde?Asi není běžně k dostání,nebo se pletu?Míra píše:Přesazovaná je každý rok. Ibišek, pokud není pěstovaný jako bonsai, tak má obzvláště přes zimu velké a dlouhé nárůsty. Pokud chcete mít krásný ibišek (jeden jsem věnoval synovi) tak jej nechte vyrůst alespoň do výšky 50cm, holte všechny postranní výhony a založte korunku. Na jaře ji sestřihněte cca na délky větviček 2-3cm a použijte dvě zálivky Retacelem. Nový nárůst je potom místo půl metru dlouhý jen několik centimetrů, takže se vytvoří nádherná bohatá a hodně kvetoucí korunka. Až zajdu k synovi, tak to nafotím.
Taky bych ten můj ráda udržela v menším tvaru, 10 l je tak na pole a ne do květináče. No asi halt budu stříhat a stříhat. Mimochodem, kdyby chtěl někto ibišek s panašovaným listem, tak na jaře budu zase stříhat
http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... CCsQ9QEwBA vypadá takhle nějak
Dávám foto letošního krásného kvetení Bougenvillie a doma pěstovaného a letos po celou sezónu kvetoucí Adenium obesum
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
pafko, obě jsou nádherné. Bougenville mi kvete také, ale velmi velmi skromě 
To adenium je jedna basen. Aj dve! Krasa!!!

Nad všema fotkama jsem v úžasu, tedy ty úplňkový, a ta Mírova noční zahrada a vůbec všechno