Nekvetou a nekvetou

Co se nevešlo do předcházejících kolonek a přece se to týká pěstování
Odpovědět
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Re: Nekvetou a nekvetou

Příspěvek od Paphio »

Barbez2 píše:no myslím si že s tou noční teplotou k těm 16 to nebude tak horké. Znám spoustu lidí co jim phaly kvetou jako divé a rozhodně nemají pokles na tech 16. V bytě se toho nedá jen tak dosáhnout a kor přes léto. já mám doma přes noc cca 20-24 stupňů a phal nahodil 2 květní stvoly. Ale ty jsem ustřihl protože nebyl nějak v kondici(to je ale jedno)
Neměl jsem na mysli hybridní Phalaenopsis, ty nepěstuji, mám jen P. gigantea. Ale i těm by pokles nočních teplot prospěl, alespoň na 20st.
Na noc vydatně větrám a netopím.
Naposledy upravil(a) Paphio dne ned 21. srp 2011 19:05:43, celkem upraveno 1 x.
Barbez2

Příspěvek od Barbez2 »

no ja odpovíal spíše pro paní nebo slečnu nevím. Ale těch hybridních z obchodů to podle mne není potřeba. No a botanika to je už jiná kategorie.
orchidejky už nejsou u mě jen koníček, ale už přerostly ve slona
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

V diskuzi stále není jasné týkal-li se dotaz Phalaenopsis. Pokud máte tzv kambrie a mají v noci 25st., je s podivem že vůbec přežijí, natož aby kvetly. Mimochodem, průvan dopřávám svým rostlinám pravidelně přes noc a za deštivého počasí i přes den.
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

evinkka píše: Dobrý deň,
ďakujem za odpoveď. Ja som sa zrejme nesprávne vyjadrila. Vetrať vetrám, ale vždy zabezpečím, aby neboli tvorené okná v inej časti bytu, aby nenastal prievan.
Konkrétne mám všetky orchidee druhy Phalaenopsis.
ešte raz ďakujem za odpoveď
Paphio: Evinka psala, že má druh Phalaenopsis a u hybridu opravdu extra pokles potřeba není.
evinkka

Příspěvek od evinkka »

Dobrý večer,
v prvom rade by som sa vám všetkým chcela poďakovať za vaše reakcie, takto ochotne mi nikto na slovenských fórach neporadil. Ale k veci. Podľa mňa sú to všetko hybridy. Niektoré som si kúpila a niektoré dostala. Naposledy som ich videla v plnom "kvetnom" nasadení cca pred dvomi rokmi. Ak je to tou teplotou, tak to budem mať veľký problém, pretože v byte sa mi nedá len tak ľahko temperovať, hlavne v lete. A čo sa týka tej výživy, tak používam hnojivo s názvom Agro Orchidea (Agro CS).
Mňa len mrzí to, že stále vyháňajú nové lístky a korene. Na prvý pohľad sú úplne zdravé, ale kvietku sa asi nedočkám.
Ešte raz ďakujem za vaše rady.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Jsme na tom podobně. Mám všehovšudy dva Phalaenopsisy a také mi nekvetou. Jednomu se nechce ani pořádně růst a tak ho vyhodím (zabírá zbytečně místo), ten druhý je ve skvělé kondici a ani nevím, jak jeho květy vypadají.
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Jmenované hnojivo neznám, ale častou chybou bývá přehnojování dusíkem a tím relativní nedostatek draslíku a fosforu. Používejte hnojiva na květ.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Jestli je to toto tak tam moc dusíku zrovna není . Složení: dusík - fosfor – draslík: 6 - 5 – 6 docela vyrovnané hodnoty.
http://www.zahradkarske-potreby.cz/agro ... 988049.php
evinkka

Příspěvek od evinkka »

HAKI píše:Jestli je to toto tak tam moc dusíku zrovna není . Složení: dusík - fosfor – draslík: 6 - 5 – 6 docela vyrovnané hodnoty.
http://www.zahradkarske-potreby.cz/agro ... 988049.php
Haki, presne toto hnojivo používam. Ešte som sa chcela opýtať, či by im nepomohlo presadenie? Ale zase mám obavy ich presádzať, keď stále vyháňajú nové listy.
hanyzka

Příspěvek od hanyzka »

Evinkko, spíš než přesazení bych zkusila je nechat víc proschnout a případně změnit hnojivo na zde již zmiňovaný Wuxal super, hlavně je nepřehnojte. Hana
Odpovědět