Habenaria limprichtii

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Habenaria limprichtii

Příspěvek od pavelheger »

Poslední teplé a slunné dny konečně přesvědčily poupata Habenarie limprichtii k rozpuku. 2 hlízky byly zakoupeny letos na jaře u Popowa (jak jinak, že? ;) ). Druhou rostlinu má kamarádka, které se bohužel vlivem délky, křehkosti a váhy stvolu květenství odlomilo.
Mělo by se jednat o vcelku chladnomilnější taxon pocházející z jižní Číny, Vietnamu a Thajska. Bohužel zatím se mi o této rostlině moc informací sehnat nepodařilo. Zřejmě ale bude velice blízce příbuzná s velice podobně vypadajícími druhy H. arietina a H. pectinata (někteří taxonomové zřejmě považují limprichtii a arietinu za pouhý poddruh pectinaty).
Moje rostlina má momentálně 65cm na výšku, 7 krátkých objímavých listů a 12 květů. Zasazena v Seramisu pro orchideje v 8cm květináčku. V příští sezóně ji budu muset dát do většího květináčku, protože jak je vidět z přiložené fotky, 8cm je pro ni opravdu, ale opravdu žalostně málo ;) . Druh prochází zimní dormancí při snížení teploty a výrazném omezení zálivky.
Omluvte prosím sníženou kvalitu fotek. Fotil jsem ji včera večer za špatných světelných podmínek. Snad se o víkendu dostanu k přefocení ;)
Hezký den
Pavel
Přílohy
2043_Habenaria limprichtii.JPG
2044_Habenaria limprichtii.JPG
Míra
Kontaktovat uživatele:

Re: Habenaria limprichtii

Příspěvek od Míra »

Velice hezká kytička. Vypadá to, že mně pokvete Habenaria rosea. Už se těším ale nejvíc se těším na medusae.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Taky se mi líbí :P
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Je moc krásná.
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Tohle je fakt zajímavá kytička, tyhle terestrity mě lákají čím dál víc :mrgreen: Mě se snad chystá H. medusa, vypadá to nadějně, tak uvidíme jak se pochlapí mrška jedna :lol:
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

medusa se mi taky chytá, ale bude to jen velice symbolické kvetení. Asi jen 3-4 květy. Nějak se jí letos moc nechce.
Hezký den
Pavel
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

pavelheger píše:medusa se mi taky chytá, ale bude to jen velice symbolické kvetení. Asi jen 3-4 květy. Nějak se jí letos moc nechce.
Hezký den
Pavel
Čekám to tak nastejno, ale já to považuju za úspěch :lol:
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

Tyhle kytky jsem dřív nepěstoval, zkušenosti s nimi nemám. O řadu druhů bych ale stál. Myslel jsem, že zkušební medusae odešla, ale nikoli. Vypadá slušně, květní stvol začíná pěkně vytvářet poupata. Tak snad do budoucna bych mohl mít i jiné druhy.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

PAVLE, já jí nutně potřebuju!!!!!!!
Je bombastická. Tahle mě přímo dostala. Kam se hrabe myriotricha!!!
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

olaw píše:PAVLE, já jí nutně potřebuju!!!!!!!
Je bombastická. Tahle mě přímo dostala. Kam se hrabe myriotricha!!!
No, proto. Já myslel, že Tě vůbec nezaujala ;) Na jař,e až budeme zase dělat větší objednávku, se po ní zase poptám ;)
Hezký den
Pavel
Odpovědět