Moje řeč.Mila.J píše:Já mám ten levný zázrak, ale problém v tom nevidím.Stejně od něj přesnost neočekávám. Vím, že čistá voda z klimatizace má mít 9- 11 , dešťovka, když je čistá, tak asi 11. Zatím to tak ukazuje. No odchylka pár procent, na to stejně nehledím. Tak uvidíme časem.
konduktometr
Re: konduktometr
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
U baterie ten minikonduktometr má kalibrační šroubek.
Tak už ho mám taky -ten minikonduktometr. Zatím měřím doma a ještě si ho ověřím (srovnáním s profi měřičem). Uvidíme.
Teď ještě nastudovat, kolik která orchidej snese ..
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
pavlo, někde tu je příspěvek, kde to je řádově uvedeno. Myslím, že to byl příspěvek od virense. Zkus to přes vyhledávač.pavla píše:Tak už ho mám taky -ten minikonduktometr. Zatím měřím doma a ještě si ho ověřím (srovnáním s profi měřičem). Uvidíme.
Už jsem si to našla 
Jak se s tím zachází? Zkoušela jsem ten mini konduktometr a měří trochu míň. (místo 84 naměřil 75 uS) To je momentálně zanedbatelné, ale kdyby se to náhodou začalo rozjíždět, tak abych věděla, co s tím.Paphio píše:U baterie ten minikonduktometr má kalibrační šroubek.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Musíte mít buď kalibrační roztok, nebo přesnější zkalibrovaný konduktometr pro srovnání. Šroubkem otáčíte až je vodivost správná.
Naposledy upravil(a) Paphio dne úte 16. srp 2011 20:00:24, celkem upraveno 1 x.
Obojí mám k dispozici. Takže to zkusím doladit při příští příležitosti.
Děkuji za radu.
Děkuji za radu.
jak dalece se da verit rozboru vody primo z upravny ?
podle toho mam mekou vodu cca 0,8 stupne
vodivost cca 12 mikrosiemens
akorat pH je trosku vyssi... 8,2
Je to z Krusnohorske nadrze Flaje.
predpokladam ze na upravu kyselosti staci namocit do kazdeho kyble hrst raseliny.
Dekuji.
normalne se snazim zalivat destovkou ale mam strasnou spotrebu a letosni mrazy bez snehu sem 14 dni zalival odstatou z vodovodu.
Az ted mam v barelu do kanoe v garazi rozpustenej snih
podle toho mam mekou vodu cca 0,8 stupne
vodivost cca 12 mikrosiemens
akorat pH je trosku vyssi... 8,2
Je to z Krusnohorske nadrze Flaje.
predpokladam ze na upravu kyselosti staci namocit do kazdeho kyble hrst raseliny.
Dekuji.
normalne se snazim zalivat destovkou ale mam strasnou spotrebu a letosni mrazy bez snehu sem 14 dni zalival odstatou z vodovodu.
Az ted mam v barelu do kanoe v garazi rozpustenej snih