Řeknu ti tohle je u toho prdu docela trefný -no uvidíme co se z toho vyklube. Doufám že se dostanu do takového stavu jak z Lepanthes calodictyon -tam mě roste 9lístek(občas kvete) a mě to už přesatlo bavit počítatolaw píše:Přeci jenom nekvete pořád, tak aby bylo na co koukat.
Lepanthes telipogoniflora
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Lepanthes telipogoniflora
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Konečně poupátko rozkvetlo a je opravdu o hodně větší než listečky. Stavbu květu je ale vidět až na fotce no..:DDocela se těším až se víc rozroste.
No to je nádhera, tak kvůli tomuhle jsem si ho koupil. Ten prapodivný útvar místo pysku.
Já se mohu pochlubit leda ještě nerozvitým lístečkem.

Já se mohu pochlubit leda ještě nerozvitým lístečkem.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Čoveče rostou i mě .Objevila jsem taky dva listečky.Myslím až ti zesílí pokvete určitě taky. Asi to možná nebude tak těžké pěstování. Včera jsem byla v ČOS a jeden chlapík má Lepanthes calodictyon druhým rokem.Když jsem se ho zeptala kolik má listů na rostlině.Názorně předvedl rukama -rozmáchnutí že prý hodně .Prostě koule listů. :mrgreen:No uvidíme.
Haki, je úžasný. To je pro mne nedostižné, ale moc ti přeju, ať se mu daří.
Vypadá jako paraplíčko nebo nějaké rafinované špionážní zařízení. Jsem zvědavý, jak vám tahle mrška poroste. Stačí málo a je po ní.
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Krásný prcek!
gratuluji!!!
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Dnešní foto je už takovéto. Nepředpokládám že se květ zavírá a otevírá třeba z důvodu absence dnešního světla.To by muselo kytičku stát hodně síly. Takže mě kvetla plně rozvitá 1 den.Taková krátká krása no neva až pokvete každý list bude to jiná podívaná. Lepanthes calodictyon kvete taky krátce. Pan M.Vágner má na svých stránkách tuto větu -" Tato malá rostlinka, květem připomínající Telipogon ."A já nemůžu přijít na to co to ten telipogon vlastně je.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
To bude super, pokud tak dobře roste.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Hanko, tak to je úžasný prcek ! Nevím, jestli Telipogon je ještě něco jiného, ale je to rod orchideje.