Gongora cassidea
Gongora cassidea
Pěstovaná v košíku a trochu mi trvalo než jsem přišel na to jak na ně. Vykvetla dnes
Re: Gongora cassidea
Je krásná a když se člověku poštěstí být u otevírání květů, tak to je teprve něco.
Včera večer byla "přiotevřená" a dnes večer už tohle .olaw píše:Je krásná a když se člověku poštěstí být u otevírání květů, tak to je teprve něco.
Když se mi otevírala má (údajně) Gongora quinquenervis, tak se stvol s pětadvaceti květy otevřel za dvě hodiny. Skoro jsem nestíhal fotit.
To údajně proto, protože nějak nevěřím, že to je Gongora quinquenervis. Přijde mi, že mám něco úplně jiného.

To údajně proto, protože nějak nevěřím, že to je Gongora quinquenervis. Přijde mi, že mám něco úplně jiného.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Já mám tmavší, tvarem tam nějaká podoba je.
Je zajímavá. Docela má dost otevřený květ. Vypadá jako letící pták. Hezounká.
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Souhlasím,opravdu zajímavý květ,mám ji také,ale nějak se mnou nechce kamarádit,nějaké výhonky tam jsou,ale na květ to nevypadá
.Jak ji prosímtě pěstuješ?Díky
V košíku běžný orchidejový substrát. Poměrně světlá a teplá pozice . Nemá ráda sucha ,ale i obráceně . Taky jsem s nima bojoval než jsem na to přišel. Z poměrně tmavého kouta jsem je pak pověsil tak ,aby měly více světla a tepla a začalo to fungovat. Ten kout byl tmavý a chladný.Marion píše:Souhlasím,opravdu zajímavý květ,mám ji také,ale nějak se mnou nechce kamarádit,nějaké výhonky tam jsou,ale na květ to nevypadá.Jak ji prosímtě pěstuješ?Díky
- Marion
- Kontaktovat uživatele:
Minimoa,díky.Já ji koupila již navázanou na kůře,rozrůstá se,ale nekvete,měla jsem ji zavěšenou ve stínu jiných kytek na jižním okně.Letos jsem udělala změnu a odstěhovala do skleníku,ten je sice na zelču,ale snad to účel splní.Skleník je na jih,ale přistíněn švestkou
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Jo, chlad snesou, ale nerostou, s ůbytkem světla začnou být květy špatné, až nebudou vůbec. Zalévat, aby byly pahlízy velké, ne moc svraštěné. To nekvete. Prostě pořádně rostoucí rostlina se statnými pahlízami kvete snadno.