Co je to za skudce?
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Re: Co je to za skudce?
http://www.orchids.it/wp-content/orchid ... c07295.jpg
Tohle není moje foto, ale mám doma to samé. Myslím že je to bakterióza. Skvrny lehce vystouplé, později propadlé. Zavlekl jsem si to s phalaenopsisem z terrakoruny. Rozšiřuje se to pomalu a jistě.
Co doporučujete za chemii?
Radzak, Míra, Paphio, Pavel! Help! Champion a previcour zatím neúčinné.
Tohle není moje foto, ale mám doma to samé. Myslím že je to bakterióza. Skvrny lehce vystouplé, později propadlé. Zavlekl jsem si to s phalaenopsisem z terrakoruny. Rozšiřuje se to pomalu a jistě.
Spolehlivě zabírá koloidní stříbro.Karlos píše:http://www.orchids.it/wp-content/orchids_uploads/2008/06/dsc07295.jpg
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem k něčemu podobnému přišel loni, když se mi semenáčky phalaenopsisů zapařily v minipařeništích. Po úpravě pěstebních podmínek se to dál nešířilo a to i bez použití chemie. Koloidní stříbro, jak radí Radek bude určitě dobrá volba.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Ano je nejúčinnější a nejen stříkat ale i zalít. Také jsem si to zavlekl jednou rostlinou a nevěřím, že je to podmínkami, protože ty mám stejné. Dá se to ještě léčit rozpuštěným penicilinem V ale pak rostlina pozastaví růst a tak rok nevykvete. V každém případě pryč od ostatních.
Měli jste pravdu, bude to sviluška, i když si nenadělala ty typické pavučinky. Dnes mi syn sestrojil z nějaké stavebnice mikroskop a viděla jsem je tam, jak běhají, potvory jedny. Takže začnu s Omite, vlastně nemám co ztratit. Buď rostlinu zachráním nebo ne.radzak píše:Přeně to jsem chtěl napsat. Pokud se postřik použije podle návodu, tak by neměl rostlinám ublížit. O podmínkách použití už je také psáno.Míra píše:Rostliny nepoškodí postřik, pokud je dodržena koncentrace a dané podmínky pro jeho použití. Stačí například sluníčko a je zle. Některé nové postřiky mají přímo uvedeno, že i teoplota nesmí přesáhnout +25°C jinak se rozkládají a jsou neúčinné. Svilušku dobře ničí Omite, Zolone ale i Mospilan. Je toho hodně. Hlavně je potřeba postřik po několika dnech opakovat, protože nepůsobí na vajíčka a nově se líhnou podle teploty. Začal bych asi Omite, je vcelku nejslabší a chce to začínat od slabších přípravků k silnějším a střídat je kvůli rezistenci. Hlavně opravdu dodržovat koncentrace, protože příliš slabý (méně koncentrovaný) přípravek pomůže tu rezistenci vytvořit velice rychle.
ještě jsem zapomněla připojit fotku. Přes ten mikroskop jsme to neuměli nafotit, ale i z této fotky je to asi jasné
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
můžeme mi někdo poradit, co to mám za bestii ve skelníku ? To bylo poupě na L.alaorii, která je pověšená na plastové mřížce asi 150 cm od země. A hlavně čím se toho zbavit. Předvčírem to byl květní stvol na Cyc.peruviana...
Fotky nic moc, rostlina je krásně zelená, ale foťáku je to jedno .
děkuji za každou radu.
Fotky nic moc, rostlina je krásně zelená, ale foťáku je to jedno .
děkuji za každou radu.
Něco ti to sežralo. Nejspíš slimák 
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
to by mě zajímalo, jak se tam dostal. Schválně je věším dost vysoko, aby nebyly tak snadno přístupné. A hlavně pořád nikde žádné nevidím... ach jo.radzak píše:Něco ti to sežralo. Nejspíš slimák
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Běžně mi takhle vykusují poupata slimáci. Ty divné fleky ale myslím nedělají. Stejně si myslím, že ty fleky s tím nesouvisí.