Steinernema feltiae
Steinernema feltiae
Máte někdo zkušenosti s parazitickými hlísticemi? Už opravdu nevím, jak se zbavit smutnic a o hlísticích toho moc nevím. Víte někdo, kde se dá koupit menší balení a jestli to má vůbec cenu?
-
jirka
- Kontaktovat uživatele:
Re: Steinernema feltiae
Já je kupoval tady: http://www.biocont.cz/shop/olaw píše:Máte někdo zkušenosti s parazitickými hlísticemi? Už opravdu nevím, jak se zbavit smutnic a o hlísticích toho moc nevím. Víte někdo, kde se dá koupit menší balení a jestli to má vůbec cenu?
Spokojenost všestranná. Balení bylo doma do dvou dnů. Popis použití super. Smutnice fuč. Taky jsem nejdřív zkoušel všechno možné, ale tohle opravdu zabírá. Jen to chce vzít opravdu komplet všechno.
Taky si myslím. Teď si nejsem jistý, jestli mi stačí malé balení. U toho Biocontu mě odrazuje vysoké poštovné za malý pytlíček a taky balné!
Nakonec to vyjde na víc jak dvojnásobek ceny samotných hlístic.
Kupovala jsem je tam loni na zahrádku a spokojenost taky, hlavně to zabralo. Byly to hlístice na lalokonosce.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Obávám se, že to je spíš do skleníku nežli do bytu, kde substrát rychle osychá. Zkoušel jsem to, ale účinnost byla tak30-50%. Teď jsem rozmístil mezi orchideje pár rosnatek a mám od smutnic pokoj- žerou je téměř kvantitativně.
No, tak to bych musel pěstovat jen rosnatky. Mám jich několik. V podstatě mám docela hodně masožravých rostlin, ale smutnice se stále drží. Na zasklenou lodžii to bude docela dobrý ne? Do bytu je ale doporučují také.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Taky se těch potvor nemůžu zbavit v zasklenym balkoně. Doma stačilo chvilku nezalejvat a žlutý destičky. Na balkoně, když sen nezalejvá vládnou svilušky. Ty mrchy mi likvidujou všechny naklíčený semínka 
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Aby Steinerma fungovala, musí být substrát stále vlhký, v suchém hyne.
Tak to by mi ty kytky pochcípali, kdybych je měl na suchu.
I když, dneska jsem musel trochu pokárat manželku, protože mi nezalila Droseru binatu, až si o to řekla.
Na druhou stranu, v suchém substrátu nejsou ani larvy smutnic. Já potřebuji hlístice hlavně k masožravkám a k navázaným kytkám, které jsou stále vlhké.
Jardo možná jsem zjistil důležitý poznatek, alespoň pokud si pamatuji, tak nikdy se mi larvy smutnic nebjevily v substrátu, kde mám přimýchaný perlit.....tam kde je jen čistá rašelina a příměs písku a zároveň byl substrát hodně podmáčený, tak se vždy objevily na povrchu v hojném počtu...sbírám je párátkem, někdy mi přijde že Omite, ani Mospilan na ně už nezabírá.Lepové desky udělají svou práci, když se líhnou uniknuvší larvy v dospělce. Se Steinenerma mám dobrou zkušenost jak v paludáriu, tak u masožravek....jen se vážně musí roztokem prolít vše, nezapomenout ani na pokojovky....a jak zmiňuje Paphio, aby se hlístice mohly namnožit a přežít dlouhodoběji ve sledovaných objektech a tudíž dloho působit proti larvám, musí se postřik aplikovat při teplotách alespoň 22-25 st.C, a ve vlhčím substrátu, tyto faktory jsou nezbytné pro přežití hlístic.