Kytičky našich babiček.
Kytičky našich babiček.
Náhodně se mi do skleníku dostala rostlina, kterou si pamatuji jako kluk bývala pomalu v každém okně. Bohužel název nevím ale pamatuji si, že byla v barvě růžové jako tato, bílé a tmavě červené. Je zajímavé, že poupě je velké cca 0,5cm a začne se rozevírat a je zcela bílé, postupně se květ zvětšuje až na velikost bezmála 10cm a barví se do růžova.
Re: Kytičky našich babiček.
Listovec - Nopalxochia phyllanthoides
Děkuji.
To moje babička pěstovala taky. Jen mám pocit, že to bylo pořád jen bílé. Ale už tu rostlinu dávno nemáme.
Posílám fotku kytičky,která tady roste.Absolutně mě nenapadá o co může jít.Má listy něco jako asparát,květy bílé,něco jako mrkvovité a silně i po mrkvi voní.Přidávám listy do vázy ke kopretinám.Vydrží i měsíc ve váze a neopadávají jako asparát jen zežloutnou.Má raději vlhčí půdy.Díky za odpovědi.
- hanafaranova
fylokaktus? HanaMíra píše:Náhodně se mi do skleníku dostala rostlina, kterou si pamatuji jako kluk bývala pomalu v každém okně. Bohužel název nevím ale pamatuji si, že byla v barvě růžové jako tato, bílé a tmavě červené. Je zajímavé, že poupě je velké cca 0,5cm a začne se rozevírat a je zcela bílé, postupně se květ zvětšuje až na velikost bezmála 10cm a barví se do růžova.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Hanka: Co takhle Koprník? http://www.biolib.cz/cz/taxonimage/id12 ... 305&type=1
Karlos,díky,je to on! 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Moje babička trpěla vždycky na takovou tu odolnou havěť typu tchyniných jazyků, kterých měla plné obrovské květinové mísy, dieffenbachie, pryšce a podobně.