Phalenáčky

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
cernosekc

Re: Phalenáčky

Příspěvek od cernosekc »

Vidím že manžel nakupoval v Kauflandu,taky jsem neodolal a jeden faleňáček koupil.Měli je dost přemokřené,snad bude ok.
Přílohy
falka nová.jpg
falka nová.jpg (6.67 KiB) Zobrazeno 5128 x
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Je fakt krásný,pěkný jste koupil.Stejně si myslím,že jste byly včera v tom Kaufu domluvení,dobrá náhoda.. :lol:
Oni je asi včera topili v těch Kaufech po celé republice zároven,protože ty moje měly taky plavecký maraton :mrgreen:
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

No aby nebylo překvapením málo,dnes přijela manželka a přinesla mi ten bílý se dvěmi květními stvoly a parádními kořeny.A taky pod vodou,už jsem je vyndal z toho bahna a vrazil do živého rašeliníku,mám s nimi jisté plány,snad to půjde,pokud jo,pochlubím se.
lm26

Příspěvek od lm26 »

zrovna jsem to samé chtěla říct. Na manžely moc netrpím, ale tohohle bych si také vypůjčila 8-) Jinak gratuluji k úlovku.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Tak to je pecka,paráda!Že vy je chcete pěstovat epifitně,ten rašeliník,že by příprava? :roll:
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

No mám veliké akvárko,z něj čouhá kořen porostlý mechem,tak na něj bych chtěl nasázet orchideje,bromélie a tak.Jedna mini falka už tam začíná zakořeňovat
http://www.akvarko.cz/akvarium.php?nadrz=4610 tady je odkaz,kde jsou fotky,možná by mi mohl někdo poradit,jaké kytičky by tam šly.
raduzka

Příspěvek od raduzka »

malý,větší a největší :-)
Přílohy
STA46112.JPG
STA46128.JPG
STA46131.JPG
STA46149.JPG
STA46136.JPG
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Koukám že to Pleione máte jakoby v obyč. zahradní zemině. Moc bych na to nesázel....to že je starkl kdysi doporučoval do skalky nebylo OK. Raději bych namíchal něco lehčího....jako pro většinu terestrických orchidek, je to jistota.
raduzka

Příspěvek od raduzka »

mám,poněvadž jsem jí koupila na aukru-za dobrou cenu- a nevěděla co s tím..ale chytla se...takže díky za radu,přesadím(bez ironie) :-)
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Raduzko,
plejonku bych už teď nechal být tak jak je. Přesazování během vegetační sezony pro ně není vhodné. Ideální je to koncem zimy, tj. ke konci vegetačního klidu. Více viz http://www.orchidej.net/pestovani/pleione.html
Hezký den
Pavel
Odpovědět