letnění

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

Re: letnění

Příspěvek od petr turecky »

já už mám všechny masdevalie a draculy a cymbidia a chladnější laelie ve venkovním skleníku bez přitápění. loni jsem je měl od 25 března a bez problému nakvétaly.
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Já letním tak, že je všechny zavěsím na větve ořechu, ale dám je ještě do závěsných obalů. Ještě mi nikdy žádný nespadl ;)
Přílohy
letnění 2009.JPG
nina

Příspěvek od nina »

Velký strom na zahradě je príma. Bohužel máme samé zatím malé stromky. Takže zavěsit nic, budou na nějakých podstavcích, co najdu doma. Dnes jsem taky vyšoupla Cymbídia.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

mate uz cymba normalne venku nebo nekde schovane? na noc je uklizite?
Danicka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Danicka »

Ja jsem ted Cymbidka soupla ven na jablon.Vypada to ale koicky-holy strom a na nem dlouhe listy.Je ted takove teplo,ze se budou mit dobre.Myslite ze muzu dat ven i Oncidium varicosum a treba Colmanaru, Dendra nobile apod.? Nebo radeji jeste pockat.Bojim se jenom dlouhych destu-bude do nich hodne prset,protoze je nechrani listy.
petr turecky
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr turecky »

Cybmidium mám spolu s ostatními v nevytápěném skleníku a dám je ven asi až v květnu.
tady mám nějaké fotky
http://orchid-turecky.blogspot.com/2011 ... azily.html

kdybych neměl skleník, asi bych je ještě nechal doma - leckde bývá k ránu docela dost mráz.
apolenka

Příspěvek od apolenka »

Já už teda cymba taky vyšoupla ven, jenže to je balkon ve 4. patře, takže i kdyby byly nějaký přízemní mrazíky, jim by to ublížit nemělo. Kdyby bylo hůř, šoupnu je do balkonovýho fóliáku.
Renča

Příspěvek od Renča »

miro píše:mate uz cymba normalne venku nebo nekde schovane? na noc je uklizite?

Mám je zatím v nevytápěném skleníku a to od 30.3. a nechávám je tam i přes noc
Mějte se sluníčkově Renča
nina

Příspěvek od nina »

Mám Cymba venku i v noci, jsou těsně u domu, takže si myslím, že i kdyby byly trošku mrazíky, už jim od zdi bude teplo.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Přátelé a to je ta chyba, proč Vám nekvetou. Prostě jednoduše nemohou dorůst. Děláte to právě obráceně. Teď potřebují teplo, aby začala dobře narůstat, polostín a než pustí nové kořeny tak mírnou zálivku. Koncem dubna zvýšit zálivku a hnojení, sucho a chlad potřebují od konce srpna, kdy musí jít na plné slunce. Pokud je nyní dáváte ven do chladna, tak vám neporostou dříve, něž budou noční teploty nad +10°C. Teď je chladnými rány právě zastavujete v růstu a pokud je i promočí jarní chladné deště, mohou odejít i kořeny. Potom než se rostlina vzpamatuje máte konec června a tím sbohem a šáteček kvetení. Pokud nové výhony koncem dubna nemají sílu dorostlého pórku, pak nedorostou do vyzrání pro květ.
Odpovědět