Miltonie

Jak často, jak moc a čím zalévat, rosit či hnojit ...
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Miltonie

Příspěvek od EvaJ »

však ona se srovná, důležitý je, že je z tý houby venku. Podle mě to do toho sázejí, aby si ušetřili zalévání. To musí tu kytku udržet bez zálivky měsíc. A dávají to skoro do všech orchidejí. Proto hned všechno přesazuji.
Gabča.H
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gabča.H »

EvaJ píše:však ona se srovná, důležitý je, že je z tý houby venku. Podle mě to do toho sázejí, aby si ušetřili zalévání. To musí tu kytku udržet bez zálivky měsíc. A dávají to skoro do všech orchidejí. Proto hned všechno přesazuji.

Já to taky tak dělám a nejen u orchidejí, jen u té miltonky jsem čekala až odkvete, pro jistotu, kdyby mi už nikdy nevykvetla :) A od té doby, co jsem si z obchodu donesla červce, jsem dvojnásob opatrná ;)
Pavla5

Příspěvek od Pavla5 »

To jste udělala moc dobře s tím přesazením, oni jsou dost háklivé na to přemokření a hnedle mají kořeny pryč a na rozdíl od jiných je extra těžké je donutit vytvořit nové. Teď opravdu opatrně se zálivkou, pokud je v teple, což by měla být - aby se rozrostla a zesílila před dalším kvetením - tak by to mělo jít uhlídat, pokud si nebudete jistá tak postříkat jemným rozprašovačem substrát zvrchu, to by mělo stačit, nahoře se kořeny namočí a něco proteče dolů a ven. Tak ať se daří :mrgreen:
devilka

Příspěvek od devilka »

Zdravím, som tu nová a potrebujem radu. Nedávno som si kúpila miltoniopsis, má dve kvetné stonky. Na prvej jej kvety už odkvitajú a na druhej sa len začínajú otvárať, no z ničoho nič mi začala veľmi žltnúť. :cry: Presnejšie žltnú jej všetky spodné listy. Vybrala som ju z črepníka, bola úplne premokrená, ale korene vyzerajú byť v poriadku. Jedna známa mi povedala, že jej presne takto odišiel jeden miltoniopsis, nevedela ho nijako zachrániť, prosím poraďte mi, ako sa aspoň pokúsiť o záchranu. :cry: :?: Veľmi pekne vám už vopred ďakujem za vaše rady. :)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

jak je psáno nahoře, kořeny očistit, uhnilé odstranit, zasypat dřevěným uhlím nebo skořicí, zasadit do nového substrátu, nejlépe kůry, min. 10 dní nezalévat a bohužel odstřihnout květní stvol, aby se rostlina nevysilovala. Pak začít opatrně rosit substrát, alespoň dva měsíce nehnojit.
devilka

Příspěvek od devilka »

Ďakujem veľmi pekne :) Dám na vaše rady :)
Odpovědět