Podle velikosti a habitu by to z mohla být L. mixta (ale tu nyní nenabízí) nebo L. flava. Jinak mne nic jiného nenapadá. Ostatní z jejich nabídky vypadají jinak. Také nabízí několik kříženců, ale ty nevím jak vypadají.kajmii píše:Pahlíza cca 6-7cm a list tak 13-14cm...radzak píše:Laelia milleri to nebude. Kajmii, jak velká je ta rostlina?
Nové přírůstky
Re: přírůstky
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Dík za rady, ted bych obzvlášt chtěla, aby kvetla
. Flavu mám, ta vypadá trochu jinak, mixta co jsem viděla u Jardy mi přišla zase větší a hubenější. Možná nějakej ten kříženec
. Už mi z těch neštastnejch rupikol jde hlava kolem 
Mně to taky nedalo, protože ty dva typy tak dobré nebyly a dnes jsem všechny rupikoly prohlédl a porovnal. Nejpodobnější z přírodních druhů, které Orchids a more nabízí mi připadá L. kautskyana, což není vůbec špatná záměna. Má krásně oranžové květy a určitě je méně nabízena než L. milleri. Navíc si myslím, že pro bytovou kulturu budou vhodnější monzunové laelie, protože nejsou tak náročné na osvětlení a pokles teplot. Jsem zvědavý jak ti půjde ta liliputana. Je to jedna z nejextrémnějších rupikol.kajmii píše:Dík za rady, ted bych obzvlášt chtěla, aby kvetla. Flavu mám, ta vypadá trochu jinak, mixta co jsem viděla u Jardy mi přišla zase větší a hubenější. Možná nějakej ten kříženec
. Už mi z těch neštastnejch rupikol jde hlava kolem
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Radku děkuju, to jsi s tim musel mít spoustu práce
. Kautskyana by se mi taky líbila 
Ale neměl, jsem teď ve skleníku od rána do večera a těch rupikol zase tolik nemámkajmii píše:Radku děkuju, to jsi s tim musel mít spoustu práce. Kautskyana by se mi taky líbila
No, nezbyde nic jiného než počkat na květ. Kautskyana by se líbila i mě.

- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Listy bývají běžně dlouhé asi 25mm, pahlízy dlouhé 15mm. I méně.kajmii píše:Dolní část je hodně vysušená, možná je to tím? Mě nepřijde obrovský....jak to má bejt velký?Mila.J píše:Ten E. polybulbon je u vrchu obrovský. Tak si říkám, jestli je tam tak dobře živý, nebo je to nějaká větší varianta. Obvyklejší velikost je spíš na fotce níže.
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se znovu vypravil do Lidické ulice a zjistil, že dvě oranžové katleje tam ještě jsou (referoval jsem o tom v tématu "právě kvete") a dokonce jsem prodavačku umluvil na slevu - za 180kč. Obě jsem je koupil. Připomínají mi skalní laelie a sophronitisy.
Bylo mi blbé minulou středu, kdy jsem měl v tašce červenou katelju z Žitné, brát další dvě rostliny - a vézt tak z Prahy 3 kytky najednou:)

divím se, že kytky mezi tím nidko nekoupil - to se líbí jenom mě tahle barva a tvar?????

byť hybridy už dlouho nekupuji, o těchto jsem ani moc nepřemýšlel - právě kůvli blízkosti k laeliím a sophronitisům...
Bylo mi blbé minulou středu, kdy jsem měl v tašce červenou katelju z Žitné, brát další dvě rostliny - a vézt tak z Prahy 3 kytky najednou:)

divím se, že kytky mezi tím nidko nekoupil - to se líbí jenom mě tahle barva a tvar?????

byť hybridy už dlouho nekupuji, o těchto jsem ani moc nepřemýšlel - právě kůvli blízkosti k laeliím a sophronitisům...
Mě se líbí náhodou,na poslední fotce detail květu,moc pěkná..