Zdeni....já je koupu, takže to nestačíZdenka píše:Dávám polystyren. Keramzit může nabrat soli z honojiva a pak je vypouští poměrně nekontrolovaně. Pokud dáš keramzit, doporučuju častěji proplachovat čistou vodou.Tereza píše:Aha, dobře, no ale radši je raději stříhnu, až to budu přesazovata prosím, jak psala paní Zdenka, dobrou drenáž.. co by to mělo být? stačí jen spodek květináče vystlat tím substrátem?
černý okraj listu, tečky na listech a suchý prostředek listu
Re: černý okraj listu, tečky na listech a suchý prostředek l
Těch diskusí už je tolik, že nemůžu najít, kde se to probíralo. Ale je to tak. Je potřeba ten keramzit propírat. A někde jsem četla, že dokoncemění PH, ale to se týkalo vysloveně hydroponie. Pokud to chceš použít i jako zátěž, tak mi přijdou lepší říční oblázky, které nejsou moc nasákavé a dostatečně těžké. Polystyren je velmi vzdnušný, nenasákavý a neutrální. Je lehký, což může někdy u velkých kytek vadit. Ale zabraňuje spolehlivě přelití
Tak a máme přesazeno... myslím ale, že to bylo docela drastické.. tak snad mi po přesazení neumře.. nakonec jsem na dno dala polystyren, jak radila paní Zdenka..
Je moc pěkný. Teď aspoň 4 - 5 dní nezalévat.
Děkuji
a zalévat nebudu