cymbidium
Re: cymbidium
Tak to jste mě potěšili.Našel jsem na Wikipedii-Cymbidium-Asie cymbidium jediný obrázek a to goeringii,na Google-Cymbidium sinense je toho víc,škoda,že jsem si nezapsal web,kde nabízeli to,jak jsem psal,tedy jenom pahlízy,nebo hlízy(?).Každopádně si myslím,že to byly asi
pašované rostliny,protože i to někteří obchodníci dělají.Dnes,kdy asi skončila,,móda,,kulatých střevíců skončila asi i móda kulatých cymbi-dií.I když:někdo má rád holky,někdo zase vdolky!Já teda obojí.Tím chci říct, že se mi líbí kulaté i štíhlé!Tedy květy orchidejí,aby nedošlo k mýlce.Děkuji za odpověď.
pašované rostliny,protože i to někteří obchodníci dělají.Dnes,kdy asi skončila,,móda,,kulatých střevíců skončila asi i móda kulatých cymbi-dií.I když:někdo má rád holky,někdo zase vdolky!Já teda obojí.Tím chci říct, že se mi líbí kulaté i štíhlé!Tedy květy orchidejí,aby nedošlo k mýlce.Děkuji za odpověď.
To jsi mě moc nepotěšil - já jsem si nějakou botaniku objednala, protože se mi zdálo, že mi cymba jdou moc dobře...olaw píše:Cymbidium goeringii mám, ale neroste tak, jak bych si představoval. Cymbidium ensifolium se mi taky líbí. V Drážďanech na orchideen show je mají v docela velkém množství. Mohu ale potvrdit, že se jedná o nelehce pěstovatelné kytky.....
Ensifolium je v čem problematické?
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Nějaké mám, jen ale rok. Zdá se, že jdou dobře. Uvidíme. To by byli velcí pašeráci. Teď to tu prodává kde kdo. Lukscheiter nedávno posílal nabídku.
C. ensifolium nemám, ale to C. goeringii jo a nejde tak, jak bych si představoval. Ono bylo vysušené kvůli přepravě a tak se z toho vzpamatovává trochu hůře. No, snad tuhle sezonu bude lepší.....pavla píše:To jsi mě moc nepotěšil - já jsem si nějakou botaniku objednala, protože se mi zdálo, že mi cymba jdou moc dobře...olaw píše:Cymbidium goeringii mám, ale neroste tak, jak bych si představoval. Cymbidium ensifolium se mi taky líbí. V Drážďanech na orchideen show je mají v docela velkém množství. Mohu ale potvrdit, že se jedná o nelehce pěstovatelné kytky.....
Ensifolium je v čem problematické?
Měla bych mít oddělek od rostliny, pěstované zde, ne čerstvý dovoz, tak doufám, že to dopadne dobře. ...
Zdravím, čínská cymbidia se hodně probírala tady http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?topic=4797.0, bohužel obrázky jsou v čudu (asi autor použil nějaký ten pitomý program, který po určité době "nečinnosti" obrázek z databáze smaže), ale bylo to velmi zajímavé - něco jsem si uložil, ale dát to sem (z pochopitelných důvodů) nemůžu. Autor většiny příspěvků v té diskusi provozuje pěstírnu, webovky zde http://www.akerne-orchids.com/index.htm - to jen pro usnadnění, odkaz je i v té diskusi.Petr48 píše:Když koukám na různé veby,objevují se tam čínská cymbidia...
T.
Tak tyhle fotky jsem nějak prošvihla (přehlédnout by se nedaly). Nádherné kousky, zvlášť to oranžové.Míra píše:Nakvetly další dva kousky midi Cymbídií.
Míro, kobylince nikde neseženu, ale všimla jsem si, že už se prodávají granulované - myslíš, že by se taky daly nějak použít?
Granulovaný kravinec ale kobylince ne. A zda je stejný granulát to nevím, nemám odzkoušeno. Dnes je ale koní všude hodně a není to problém.
Ještě jednou čínská cymbidia (i s popisem podmínek v přírodě...) http://www.srgc.org.uk/smf/index.php?to ... ;topicseen
T.
T.
Pořád čekám, až mi rozkvetou cymba, co ještě nekvetla a snad, že to tuší, jak jsem napnutá, tak si dávají na čas..
Dnes jsem nafotila poupata a přemýšlím, jak moc se z barvy poupat dá tipnout barva květu - co myslíte?
Ty nejtmavší poupata jsou z cymba, co už mi kvetlo a s tím právě ty ostatní srovnávám.
Dnes jsem nafotila poupata a přemýšlím, jak moc se z barvy poupat dá tipnout barva květu - co myslíte?
Ty nejtmavší poupata jsou z cymba, co už mi kvetlo a s tím právě ty ostatní srovnávám.