Nemám, ale u p.Klečky nakupuji (světla, substráty apod.), na ten konduktometr jsem se tam díval a letos se na něj chystám. Ale myslím, že funkčnost asi bude stejná.lm26 píše:a Ty máš konduktometr od p. Klečky? A jestli ano má stejné parametry jako Dist3? Koukla jsem na něj a je levnější i kalibrační roztoky jsou levnější.Juras píše: Dobrý výrobce nebo prodejce nabízí kalibrační roztoky hned při nákupu konduktometru, levné kal.roztoky nabízí p.Klečka viz http://www.klecka.cz/growshop/Merici_pristroje/?from=11. Je to ale k jinému konduktometru.
konduktometr
Re: konduktometr
no vypadá to, že jsi u p. Klečky spokojený, asi nakoupím u něj, potřebuji toho víc a tam je slušná cena, což je pro mě určující. Díky za info. H.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
To lm26 - vlezlý dotaz, budeš tam brát i nějaká hnojiva? Dívala jsem se na ty jejich preparáty z řas, má to hodně málo dusíku, ale hodně KaP a stopových prvků, je to pro orchie použitelné?
on je důležitý i dusík a to pro začátek růstu, jako pro všechny rostliny, no a fosfor je pro kvetení a draslo pro vyzrání a pevnost pletiva. Řekla bych, že řasy jako přírodní produkt jsou upotřebitelné a rostlinou snad i lépe snášené než umělina. Na podporu kvetení bych je použila od půlky července, pro ty orchidky co pokvetou v zimě a na jaře.To jsou jen základní prvky, pak jsou i jiné doplňující komponenty pro růst a krásu květů. Mám zahrádku, takže tam si tyhle pokusy s hnojením zkouším ve velkém. Na CSFPO.COM je vlákno o hnojení tam byla teď docela rozsáhlá debata na toto téma.
Odborněji Ti určitě poradí někdo ze zkušených profíků, tady na foru.
Odborněji Ti určitě poradí někdo ze zkušených profíků, tady na foru.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Dík, přemýšlela jsem, jestli do toho mám investovat, nebo zůstat u Orchimixu.
- miro
- Kontaktovat uživatele:
AHOJ, A CO JE TO VUBEC ZA HNOJIVO TEN ORCHIMIX? JAKE SNIM MATE ZKUSENOSTI?
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Orchimix je produkt Explantexu Vondruš z Českých budějovic, měl by ho distribuovat Nohel, ale normálně v obchodech jsem ho neviděla, zatím jen na výstavách. U Lukscheitrů ho doporučovali. Přesné složení teď z hlavy nevím, má to krom NPK stopové prvky,nějaké vitaminy a snad rostl. hormony či stimulanty,cenově vychází velmi dobře. Zatím ho mám od dubna, tak nemůžu ještě hodnotit.
Ahoj,hnojím s ním několik let a jsem spokojená.Kupuji ho na výstavě a teď jsem ho viděla i v Obi a Tescu.Možná by se dalo i objednat u Vondruše www.explantex.cz
Nikdy není na škodu zkusit něco nového, můžeš pak srovnávat. Pokud Ti kytky jdou se stávajícím hnojivem, víš k čemu se máš vrátit, když se jim s novým hnojením nebude dařit. Já jsem začínala s hojivem na orchideje a kytky mi živořily, pak jsem přešla na granule kravského hnoje, z kterých jsem udělala výluh (ale lepší je prý čerstvý ) a Teď jsem zkusila prokvašené kopřivy v poměru 1:20. 5ekla bych, že ta kombinace hnojivých granulí a následně kopřiv jde kytkám k duhu, všem vyrazili kořeny a některý phaly mají listy tvrdý jako catleje ( nevím jestli to není na škodu) občas přikápnu něco kde jsou minerály a stopové prvky. Ale za rok se až ukáže. Tak držím všem palce a hodně úspěchů. H.Katka píše:Dík, přemýšlela jsem, jestli do toho mám investovat, nebo zůstat u Orchimixu.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
No Kristalon a Vegaflor fungují taky dobře....ona ta hnojiva která jsou určená pro orchideje zas až tak speciálně navržená nejsou...jak by se někdo mohl domnívat. Je to podobné jako u hnojiv pro pelargonie, rhododendrony, kaktusy a td...tedy záležitost posledních 10 let, tříštit univerzál na specializovaná hnojiva za účelem zisku...tak trochu oblbování.